Helgen med stort H

I torsdags va jag, Pixie & Mika på en supershoppingrunda! Det tog oss 6 timmar att plöja igenom Ikea, modehuset, giraffen & tillsist handling på Maxi. Det blev mkt handlat & som vanligt mest till Pixie, hon fick halkmatta till badkaret, en cerise tavelram till sina hand- & fotavtryck, en tavellist, en rosa hyacint, en massa nya kläder som va såå välbehövligt då de flesta är nedspillda med mat. Overallen hon fick av mamma va vi tvungna att byta då den va alldeles för stor. Tyvärr fanns bara didrikssonoverallerna i 80 så det fick bli en fix ifrån Lindex som passade perfekt.

Fredagen spenderades hemma hos Mika med uppsättning av lampa & hylla, sen en snabbis för att byta en klänning till Pixie som va trasig. Efter allt härj intog vi en måltid på max innan vi lämnade Mika och åkte hem till Påryd. Väl hemma blev det en brasa, lite tända ljus & idol på TV. Det va då jag helt plötsligt kände att vi skulle gå ut på krogen på lördagen, sände iväg ett sms till Mika & hon va självklart på. Fredags kvällen slutade senare i en bilfärd till stan för att hämta Mika efter ett litet gräl med bror min...

Lördagen började seeent då vi inte somnade förrän runt halv 3 på fredagen. Efter frukost & klädhärj inför kvällen va det dags för bandymatch som de vann!! Jippi. Sen blev det besök & smörgåstårta hos Adams farmor & farfar, mums va gott. Sedan bar det av mot stan för uppladdning inför kvällen i Mikas hydda. Pixie åkte med farmor & farfar hem. Hos Mika blev det tillfixning, chips, goda vintercider & vin, öl för Adam, bra musik & enmassa skratt!! Hur kul som helst hade vi. Vid halv 12 kom vår skjuts till stan, då det va sååå mkt snö & både jag & Mika va iförda klackskor= halt & blött. På Harrys va det såklart kö & alla va kissnödiga. Efter ca 20 min el nåt kom vi in. Mkt folk, men en helt fantastisk kväll, god jordgubbsdrink, trevliga människor, dans & såååååå mkt skratt!
Tiden gick väldigt fort & vi va hungriga så blev kebab på corner. Ubbe hämtade oss kl 03, hemma ca 04, somnade halv 5! Sååå trött.

Söndagen blev mys härhemma, lite skottning, frukost vid TVn för engång skull :) Sen kom Pixie och vi åkte in för att hämta grejerna hos Mika & jag skulle sminka mig lite. Väl inne i stan va allt stängt så för vår del blev det ingen julskyltning! Typiskt. Handlade lite mums på Konsum sen åkte vi hem & åt tacos & kollade film! En bra avslutning på en händelserik helg!

Lekdejt

Idag har Pixie haft sin bästa killkompis på besök, de har busat, spexat och gjort massa hyss ihop! Hon blir så glad när hon får leka med någon i sin egen ålder & de lekte faktiskt extremt bra ihop. Pixie visade alla sina bus när han va här, hur man klättrar på crosstrainern, river & sliter i lådorna, busar på toan, river ut sopsorteringen, klättrar på vedspisen mm mm mm.

Angelica & Linnea fick förhinder så de kom aldrig idag, men Pixie va glad iaf. Somnade som en stock när de åkt. Sen när hon vaknade busade vi lite & rätt som det va så hörde jag ifrån soffan att hon stod & bankade på trappen. Ingen fara tänkte jag hon kan ändå inte klättra upp. Men tji fick jag för då va hon redan på tredje steget! Oops! Måste fixa grind tror jag. Vildingen. Sen när jag lyfte ner henne efter att hon fick klättra hela vägen upp blev hon galen & skulle genast göra om det igen.

Imorgon får vi se om vi hinner inviga hennes nya pulka & didrikssonoverall hon fått av sin mormor idag. Kan nog bli kul med en promenad i snön innan vi ger oss av mot staden för lite shopping.

Nähä nu ska jag nog förbereda några mackor till mannen som garanterat är hungrig när han kommer.




busungarna

SNÖ & mys i fönstret

Idag har jag putsat alla fönster här hemma & även lyckats få upp en del av adventsmyset, dock saknar jag pinnar & skruvar till mina fina vita stjärnor. Undrar vart de kan vara? Har letat överallt känns det som. Typiskt! När jag äntligen va färdig med allt & kämpat med att hålla Pixie i styr medan jag hängde upp belysningen på verandan såg jag plötsligt att det SNÖADE! Regnet har äntligen bytts ut mot SNÖ. Gud så mysigt, tänk om det bara kunde hålla sig kallt så det inte blir blask av alltihop.

Idag har vi även beskådat 2 stora vita tänder i Pixies överkäke, haha vi som trodde att hon bara skulle få sina söta små tänder hon har nere. Men icke, svårt att se i hennes mun, men tyckte att jag kunde se att det va fler på gång nere.

Imorgon ska hon få massa lekbesök här, först kommer Robban med Wilton sen efter det kommer Angelica med lilla Linnea. Mys för Pixie att få träffa sina kompisar & trevligt för mig med lite mammaprat! :)

På torsdag får vi nog minsann ta & åka & handla jag & Pixie, ekar extremt tomt i kylskåpet vill jag lova. Går ju inte direkt att storhandla här i vår lilla affär. Får se om vi passar på att leta lite julklappar när vi ändå är inne i stan eller om vi tar det på fredag då Adam är ledig.

Nähä nu ska jag nog leta upp en varm filt & krypa till kojs & vänta på att mannen snart ska komma hem ♥


Måndag igen

& vi har inte gjort nånting, så tråkigt när det bara regnar hela tiden. Jag har inte ens varit utanför dörren & hämtat posten idag. Får se vad vi kan hitta på denna veckan, inget är planerat än så länge iaf. Till helgen blir det kanske lite julklappsspan, möjligtvis kolla golvfärg till lekrummet så jag kan börja med mitt projekt snart. Nu har jag ju lyckats få iordning på TV-rummet uppe, blev lite omflyttning av möbler mm när vi satte dit badkaret. Men det blev faktiskt jättebra. Förutom att jag numera inte får rum med torkställningen i badrummet, men det får jag väl leva med nu när vi äntligen fått vårt efterlängtade badkar.

Borde försöka hinna putsa alla fönster på insidan denna veckan me för till helgen är det väl faktiskt första advent? Då måste alla ljusstakar & stjärnor upp, tror faktiskt att vi kan få till det rätt så bra med de grejerna vi hade på varvsholmen så så mkt nytt behöver faktiskt inte inhandlas. Fast jag har starka funderingar på att strunta i julgranen i år, då jag är HELT säker på att den absolut inte kommer få vara i fred. Tänkte att vi kanske kunde ha någon form av gren fastsatt i takbalkarna med lite kulor & grejer i, där får de iaf vara ifred. Det tål att funderas på om jag kan hitta nån lämplig gren vill säga. Kulor har jag hittat sååå fina på Åhléns.

Får se om det kan sluta regna någon dag så jag kan ge mig ut på jakt efter en lämplig gren.

Så va denna helgen slut

Helgen har varit bra. I fredags installerade vi vårt nyinköpta badkar, jag va snabb som tusan & ringde på en annons på blocket & vi lyckades få köpa badkaret för 1000:-!! Stort kar med både bubblor i ryggen & i hela botten. Än så länge har vi inte kunnat prova att bada med bubblorna då det har tagit oss ganska lång tid att rengöra det. Men vi har provbadat hela familjen utan bubblor. Gud så skönt med badkar & lillplutt som bara äääälskar vatten.

På lördagen va det dags för bandymatch som vanligt, tråkigt nog blev det förlust med jag vet inte hur många mål. Efter det va vi bjudna på fars dags middag hos pappa då de inte kunde förra helgen. God mat & trevligt hade vi hela familjen.

I går åkte Adam & Pix iväg en sväng medan jag städade & tog fram min symaskin & sydde några kuddar till TV-rum nr 2. Senare på kvällen kom Ubbe & Tessan hit, de spelade lite x-box innan vi sedan kollade film.





hmm...lustigt det blev tydligen bara en bild, funkar inte att ladda upp bilder.

18/11

& det betyder att igår va det lillskrutts 9 månaders dag. Shit va fort tiden går! Snart är det jul & sen är det inte långt kvar till 1-årsdagen. Och den ska firas ordentligt. Eller det hoppas jag ju förstås att julafton gör med eftersom det är hennes första jul. Funderar på om jag ska ta & baka lite lussekatter & julgodis någon dag me. 
Det får nog bli en helg så jag får dona själv i köket tror jag :)
 
Idag har vi varit på en promenad för att hitta en lekplats, men fann ingen & tur va väl det eftersom det regnade. Nu sitter Pix & grejar med sin badbåt & jag bloggar & kollar Beverly Hills 90210, snart ska jag försöka laga lite mat om det tillåts :) Ska försöka se om jag kan sätta mig ner och beställa lite nya kläder till henne me, endel är för små men det mesta är nog nerkladdat med mat :(

Ska se om jag kan hitta någon duglig outfit till mig själv till julfetsen me, hittade en snygg klänning på H&M igår. Får testa den någon dag & se om den duger. Måste ju se lite vettig ut.

Nähä nu är det nog dags för lite middag för Pix iaf.


Mysdag med familjen

Igår va vi på lattjoland & busade hela familjen, typiskt nog va det någon typ av VIP-dag & kanon mycket folk! Men en liten stund stod vi ut. Sen gjorde vi ett premiärbesök på MAX innan bandyträningen. Maten va god & Pixie skötte sig lika bra som vanligt på träningen!

Bättre än häromdagen då vi skulle försöka ta 9-månaders kort på henne, det är inte lätt att få en vilding att göra som man vill...Men några bra blev det tillslut.
















sötnosen ♥

Ensam

i soffan är jag. Lillfis sover & mannen spelar bandy & jag har precis plöjt igenom kvällens TV-tablå. Först bortskämda ungar på 1:an sen såklart Hollywoodfruarna & nu väntar jag på sömn. Mannen trillar nog alldeles straxt in genom dörren tror jag. Funderar på om jag ska gå & bre några mackor åt han? Han är garanterat hungrig när han kommer hem.

Ikväll har jag även rotat igenom alla mina tyger för att hitta ett svart, vitt eller grått tyg som kan passa som draperi till ett skåp vi ska ha i vårt mysrum uppe. Måste rumstreras om lite för att köket mm ska få en perfekt plats i hörnan i lekrummet. Hittade en gammal gardin som va sydd & klar som passade perfekt till skåpet. Ett svart tyg med ett vitt träd på. Nu måste det bara inhandlas en vajer så jag kan hänga upp tyget. I skåpet ska det sen förvaras lite x-boxspel, extra täcken mm, sånt som förtillfället står i en kartong på verandan. Det blir kanon, jag som hade tänkt köpa någon typ av förvaring upp dit men det behövs ju inte nu.

Får väl se om jag även hinner sy två nya kuddfodral i samma tyg i veckan, har inget alls planerat vad jag vet. Förutom till helgen, då vankas det bandymatch & middag hos far och Britt. Borde faktiskt försöka pallra mig ut på lite promenader me, har varit dålig på det nu ett tag, men det beror väl på det extremt tråkiga & blåsiga vädret!

Nähä nu ska jag va en snäll fru & gå & fixa några mackor till min man!
Natti


Lekrummet

ska snart genomgå en uppiffning om jag får min vilja igenom. Jag har sååå många ideér om vad som ska göras & nu vill jag genast sätta igång. Tänk om inte ekonomin skulle sätta stopp jämt, gud vad jag hade dona då! ;)

Näst på tur står iaf att måla golvet så som jag vill ha det, vitt med rosa STORA stjärnor. Sen ska det byggas ett kök till lill stumpan, jag har en bild i mitt huvud hur slutresultatet kommer att se ut & jag tror minsann inte att det ska vara något omöjligt projekt. Får se hur mkt som kan göras nu innan jul, men börja kan jag nog.

Tror att jag ska börja bygga på kylskåpet, har talat med min snickare till far idag och han tror på mina ideér så det blir nog kanon! Resultatet kommer att gå i färgerna rosa, vitt & rostfritt såklart :)

Har även hittat lite tyger, schabloner & bokstäver som ska beställas ifrån stoff & stil för en billig peng. Tråkiga tyger & möbler går ju alltid att fixas med lite färg & fix, denna gång blir den nog i form av bokstäver & siffror.

Bilder på resulatet när det väl börjar ta form kommer självklart, men tänker inte avslöja för mkt innan det börjar bli klart! :)

Helgen i text & bilder

I lördags hade vi en trevlig förmiddag på lattjoland tillsammans med Robban, Louise & Wilton. Tror att småpluttarna tyckte att det va jättekul, eller föräldrarna tyckte det me. Vi åkte rutschkanor, klättrade & busade. Man va rejält svettig när dagen började lida mot sitt slut & det var dags för oss att åka till Maxi och handla. Kan abolut rekommendera lattjoland till oss med småpluttisar iaf, betydligt mkt mer lekvänligt för små barn om man jämför med Leos lekland. 

Kvällen skulle sedan spenderas tillsammans med Matthias & Therese som de säger till varandra :) Vi åt fläskfilé, potatisgratäng, sallad & avokadosås (den som kn***** i mun) som Matthias säger. Vi spelade "Lika par leka bäst" & jag & Adam vann! :) Vi åt mumsig efterrätt i form av vitchokladmousse med hallonsås á la halv 8 hos mig. En helt underbar kväll med andra ord.

Söndagen var inbokad med besök av pappa & Britt och sedan även av Adams föräldrar. Pixie fick ett jättefint termo/regnställ av pappa & Britt & vi busade och åt mina hembakta kladdkakscupcakes med grädde & strössel.

Efter besöken blev det faktiskt bio för vår del tillsammans med Ubbe & Tessan, "The other guys" skulle ses. Pappa och Britt fick va barnvakt åt lille söt medans vi va iväg. Filmen sågs av endast 11 pers & då gick en mamma med 2 barn efter ca 30 min! Haha, vem betalar typ 300:- för att sedan gå? Man borde väl ändå veta vad det är man ska se?! Filmen va ganska udda men vi hade roligt!

Idag har jag och Pixie styrt lite med farsdagspresenter och bara myst & busat. Nu har hon knoppat in för en stund sen och jag har kollat på nån ny serie om bortskämda ungar på 1:an om jag inte minns fel? & nu är det såklart Hollywoodfruar.




tokungen

Lekland

I onsdags gjorde vi ett premiärbesök på Leos lekland hela familjen. Det va väldigt mysigt & Pixie tyckte att det va såå kul, fast jag kan nog inte undanhålla att både jag & Adam tyckte att det va minst lika kul! :) Vi busade och åt lite god mat innan det var dags för en återträff med föräldrargruppen med info om förskolan. Gick kanon & va trevligt trots att Pixie är väldigt självständig och lekte mer med alla andra barn & vuxna än med mig & Adam. Lilla busunge. Efter en hel dag av bus fortsatte vår kväll i Trekantens sporthall där Pixie röjde till träningen var över, sen somnade hon som en stock i bilen på vägen hem.
































Imorgon ska vi nog försöka ge oss på ett besök på lattjoland, se om det är lika kul!



Mys på egen hand

mina älsklingar har lämnat huset för 85-års kalas & här sitter jag & bloggar. Har precis avnjutit en plankstek med en ISkall cider, vet inte hur länge de har stått i kylen. Jo sen i sommar tror jag. Det va iaf mkt gott.

Men jag förtjänade det verkligen efter att ha STORstädat hela huset, dvs i minsta lilla vrå. Jag har tvättat alla täcken & kuddar tom. Det har nog aldrig hänt förr, då har vi slängt & köpt nytt enbart för att slippa allt härj! ;) Men nu har vi faktiskt ganska fina duntäcken så nu kunde jag inte riktigt göra på det viset kände jag.

Det har även dammats, dammsugits överallt tom soffan, alla kuddar, sängen, madrasserna, plockats undan & rensats på ALLA ställen som behövde rensas & torkats golv. Det roliga var bara när jag kom till det sistnämnda, jag har nyligen köpt ett nytt moppgarn för att jag var HELT säker på att jag hade 2 skaft & en hink, men lustigt nog så visade det sig att jag inte hade något skaft alls. Hmmm typiskt tänkte jag & improviserade lite & tejpade fast garnet på en gammal gardinstång jag hittade i förrädet. Funkade kanon! :)

När man är inställd på en sak så ska minsann inte ett nedrans skaft få förstöra så nu är ALLA golven torkade trots att jag tillslut fick krypa med garnet för att tejpen blev så blöt & lossnade. Men nöjd & glad är jag för nu är det fixat & Adam tyckte jag kunde söka jobb på en städfirma för de skulle aldrig bli missnöjda med mitt städande sa han! Haha jag gillar bara att ha rent & snyggt & inte massa prylar runt mig. Det är som vi brukar säga i vår familj: "-var sak har sin plats & där ska prylen också läggas tillbaka" svårare än så är det inte. :) Tycker nog att jag är ganksa duktig på det.

Nu väntar jag på min lilla familj så att vi kan kolla på idol & fredagsmysa ♥ lite iaf jag & pappan, lillskrutt sover nog när de kommer hem kan jag tro!


Föräldrarpenning

hit & föräldrarpenning dit...varför kan man inte få vara hemma så länge man vill på 80%? Finns ju såå många som skulle kunna tänka sig att jobba i mitt ställe. Nä men vårt problem är nog egentligen att få dagarna att räcka till, planen var ju att hon inte skulle behöva börja dagis förrän till hösten. Men pga lgh på varvsholmen & tidigare lån har vi varit tvungna att ta ut ganska många dagar i månaden för att överleva. Nu är situationen bättre men nu är ju problemet att det inte är så många månader kvar tills hon fyller 1 år & då måste man ju i vilket fall som helst ta ut 5 dagar i veckan. Jag börjar iaf jobba 1 januari så då är det Adams tur att vara hemma hos lillfisan. Det gillar nog hon, mkt roligare att busa med pappa när han väl är hemma. Mig träffar hon ju i stort sett dygnet runt. När vi väl börjar jobba båda två som förmodligen blir till hösten så kommer vi få jobba på olika skift, vill ju inte lämna henne på nån form av nattdagis. För vår del hade det funkat kanon om Adam hade fått jobba natt, men den chansen verkar tyvärr vara obefintlig. Eller såklart om någon av oss får ett nytt jobb, ett dagtidsjobb då förstås. Adam vill självklart jobba 7-16 för att få spela bandy båda veckorna så vi får väl se hur det går. Han har ju tid på sig att söka när han är pappaledig. Nähä nu är det dags för kvällsmys med nybakade kladdkaksmuffins! Mums mums.


Bloggdesign

Funderar på att fixa till min extremt tråkiga blogg! Den har ju faktiskt sett likadan ut sen start & det är nu dags för förändring tycker jag! Hoppas bara att jag kan få hjälp av någon duktig människa, för det här med koder är absolut inte min grej. Har skickat iväg förfrågningar så nu hoppas jag på positiva svar :)

Julklappar

I år har vi bestämt oss för att inte hålla på och köpa enmassa julklappar, vi har helt enkelt dragit lott om vem man ska köpa till i familjen Drevfors. Känns skönt tycker jag, det blir annars så mkt grejer att fundera över och köpa. Jag skulle köpa till Adam. Så lämpligt när jag redan hade världens idé till honom. Och Adam ska kpa till sin mor & det är faktiskt redan inhandlat & färdigt. Skönt! I min familj har vi bestämt att vi inte ska köpa några märkvärdiga grejer då pappa har planerat att bjuda oss på en utomlandssresa så småningom. Men Pixie ska såklart få lite julklappar. & hon ska faktiskt ge bort några me. Hon är en duktig tjej hon :)

Hon önskar sig iaf om någon undrar :)



Cerise racerbil jabadabado babyproffsen




cerise fåtölj jabadabado kidzshop





napp elodie details babyshop




hood maxi paul frank babyshop



Nova star mössa helst röd storlek medium finns på babyshop, eleraff, kidzshop mm




röda skor vincent i storlek 20-21 brandos




Pumadress storlek 80 stadium




Kök blåelefant


 
* BARBAPAPA RYGGSÄCK SVART, ÅHLENS

* BAKGREJER, BESTICK MM IKEA

*
PUSSEL

* FILMER, ASTRID LINDGREN


RSS 2.0