10 januari

är dagen då jag återgår till arbetet igen! Herregud va tiden gått fort, då har jag redan hunnit vara hemma i 1 år. Då tar Adam vid & är hemma till sommaren. Ska bli skönt på ett sätt att börja jobba & komma in i lite nya rutiner fast samtidigt kommer jag ju sakna min älskade lilla skrutt såå otroligt mkt om dagarna. Nu önskar jag mig bara ett nytt jobb utan skifttider. Kommer bli extremt kämpigt på kvällsveckorna när jag bara får se henne ngr timmar på morgonen...

Lugn städ & fixar kväll

hade jag igår medans Pixie va hos farmor & farfar & Adam spelade bandymatch. Jag hann dammsuga hela huset, städa källaren, möblera om i vardagsrummet & i köket, klä om en vedlåda i tyg, måla de sista grindstolparna & sätta fast hasparna på grinden. Riktigt nöjd & glad va jag när jag va färdig. & Adam likaså när han kom hem. Tur det så jag slapp riva ner hyllorna & grejerna jag skruvat upp. Idag blir det nog kalas & julklappsutdelning hos mor innan Adam ska till Martin & spela fifa. Undrar just vad jag ska hitta på ikväll?

Juldagen

firades tillsammans med min familj, men då utan julmat & på table 20. Skönt att slippa julmaten måste jag säga! Vi åkte hem till pappa & Britt innan för att Pixie skulle få sin julklapp av dem.




den fina jabadabadofåtöljen





Sedan åkte vi in mot table 20 för lite god mat & trevligt sällskap. Vi åt fläskfilé med klyftpotatis & aioli, & det va verkligen hur gott som helst! Satt där och pratade en stund & Pixie fick en liten vove av Mika som hon blev så glad för. Vi bytte julklappar med de andra me och alla verkade vara glada & nöjda för sina grejer. Alla mor- & farföräldrar fick varsin fotobok om Pixies 10 första månader. När Pixie sedan blev för otålig åkte vi hem för lite mys till tre kronor! :) Vi har redan hunnit plöja igenom fyra säsonger!

Tillbaks igen

ja nu har jag nog hållt mig undan tillräckligt! Fast å andra sidan så har jag nog inte haft tid att skriva heller. Har varit fullt upp i juletider. Med inhandling av klappar, julgransklädning, köttbullsfix mm. Men nu är ju det överstökat iaf & vi ser fram emot nyårsafton & ett nytt år!

I år bröts en tradition tyvärr, Mysan hade magont så blev ingen uppesittarkväll med familjen Skällberg, den 23:e spenderades istället härjandes på stan hela dagen för att sedan fortsätta härja med mat & fix inför kvällen med Ubbe, Tessan, Martin & Mike. Pixie fick en kassapparat av Ubbe i julklapp! När de lämnade bygget fick vi panik slå in klapparna & fixa & greja inför julafton. Tiden va ju 13.00 i Ljungbyholm så jag visste att det mesta va tvunget att förberedas dagen innan. Vad vi inte riktigt hade med i planeringen va gårdagens oväder & att hela vår "parkering" va helt igensnöad! Så efter skottande i ca 2 timmar kom vi äntligen iväg. Maten va inte ens klar när vi kom, så det gick bra tillslut ändå trots att vi kom sent.

Vi åt julmat & Pixie fick sina egna köttbullar & ett ägg & lite annat gojs & hon fullkomligt älskade det! Fast det är klart hon älskar ju allt som har med mat att göra :) Efter maten blev det Kalle på tv & efter det kom tomten. Pixie fick såååå många presenter! Fast hon rotade mest med sina gamla prylar. Hon fick sin nyårsoutfit (som är köpt innan hon föddes) tokfarmor, hon fick en skrållandocka, en docksäng, grytor, en dator, lego, mössa & hårband, en bil, en reg-skylt till sin hoj, klossar, böcker mm mm mm. Adam och jag fick biobiljetter, trädgårdsredskap, tofflor, kalsonger, mjukisbyxor, en klocka, mopp mm. Mkt bra presenter.

Efter utdelningen blev det lite buzz innan vi åkte hem trötta & slitna efter två intensiva dagar!




Pixie & farfar







Pixie gillar inte tomten...




men på avsånd går det bra!




då vågar hon tom rycka han i skägget!




hmm vad kan detta vara?

Fredag

& denna veckan är äntligen slut. Veckan har bestått av massa sjukbesök med lilleskrutt samt bara massa mys! Tre kronor för hela slanten. Haha vilken serie. Ikväll blir det nog forsatt TV-mys med tre kronor, enchiladas & ett varmt bad tror jag. Det behöver jag efter en hektisk & turbulent vecka. Mkt tankar som snurrar i huvudet hela tiden. Får be om ursäkt för dålig uppdatering samt tråkiga inlägg nu en tid. Behöver vakna till liv igen för att hitta lusten att skriva. Men det kommer jag lovar! :)

Nähä nu kom mannen hem!

Sömnlös helg...

...pga förkyld lillskrutta! Så i lördags fick hon flytta in i sin resesäng i vårt sovrum, men den dög tydligen inte så hon fick krypa ner bredvid mig & sova där. Men det gick faktiskt rätt så bra, trots att hon låg "lös" i sängen vaknade jag nog bara 4-5 gånger & trodde att hon trillat ur. Vi sov tillslut iaf till halv 11 på morgonen tror jag & det va ju inte direkt dåligt!

Tidigare på dagen lyckades jag & mannen iaf bygga ihop grinden till övervåningen & det blev faktiskt sjukt bra. Vi lyckades tom så bra att vi fick virke över till grinden på övervåningen me. Allt detta till en kostnad av endast 275:- inte dåligt alls! I går målade jag det vita på den, tyvärr hade vi ingen svart färg till armeringsjärnen så får inhandla det ngn dag så den blir klar. 




en dålig bild på trappen, omålad dessutom!

Igår roade vi oss med att skruva ner Adams x-box & eliminera ring of death. De tog nästan hela dagen & hela skiten skruvades ner i mikroskopiska detaljer men jäklar när vi va färdiga med utbyte av skruvar & silveroxid så funkade det!! Helt sjukt. Men lycklig va han som numera har ett x-box som fungerar som det ska.

Idag har vi inte gjort mkt mer än att gå & hämta ett paket iform av en julklapp. Nu väntar jag på min älskling så vi kan få lillskrutt i säng som fortfarande är VAKEN!! Hon sov nog för länge på dan idag för upp tidigt skulle hon minsann...

Imorgon blir det möte på jobbet sen Ikea med Mika.


Mys i soffan

Mannen kom hem efter en rent ut sagt förjävlig dag! Trött som attan så ikväll har det bara blivit god mat i form av tacogratäng och mys i soffan till idol! Pixie somnade redan kl 19 ikväll, 1 timme tidigare än normalt. Så har fått lite tid för oss själva ikväll, det hinns inte med ofta i alla vardagssysslor, skit arbetstider, sena träningar mm. Jag har pysslat lite med sänghimlen, själva himlen är nog faktiskt klar ska bara upp i hennes tak och dekoreras me. Tyvärr hade jag inga fina rosa paljetter så det står högst upp på beställarlistan för tillfället. Jag insåg ganska kvickt att det skulle ta mig en evighet att sy dit de små rosa rörpärlorna jag hittat här hemma. Men hittade ngr riktigt häftiga cerisa? Hm stavning. paljetter på ngn smyckessida och de va iaf 10 mm stora så de syns nog iaf tillskillnad mot rörpärlorna. Än så länge har kalaset bara kostat mig 35:- ganska billigt för en sänghimmel måste jag säga. Nu återstår det bara att se hur länge den får hänga över sängen innan lillbusen har rivit ner alltihop! Får väl prova imorgon innan jag gör mig besväret att sy på alla paljetter! Nähä nu ska jag krypa ner i mannens knä här i soffan och vänta på upplösningen i idol! Vem åker hem idag? Jag chansar faktiskt på Olle, trots att jag hejat på honom...

Snöoväder

Morgonen började tidigt idag, fick hjälpa en tokarg man att skotta fram bilen så han kunde ta sig till jobbet! Trots att vi skottade kl 22 igår va det ändå skitmkt snö idag. Idag har vi inte gjort så mkt, mätt ut virke till våra grindar vi ska tillverka i helgen & städat & tvättat lite grann. Ska försöka fixa & dona lite sen när mannen kommer hem. Fick lite inspiration när vi va på lekdejt hos Wilton i onsdags då han hade en bedårande sänghimmel med julgransbelysning i. Så igår blev det ett besök på ikea för inhandling av tyg till att knåpa ihop en egen sänghimmel. Med lite ståltråd, paljetter, sidenband mm ska jag nog minsann få ihop det. Bilder kommer så fort jag satt igång! :)





Igår kväll va vi bjudna på kalas hos Mika & det va en trevlig tillställning vill jag lova! Mumsig smörgåstårta & trevligt sällskap. Pixie hade extremt kul med Mikas lilla chihuahua Speedy, perfekt storlek för Pixie. Sååå synd att vi glömde videokameran bara. Smörgåstårtan va gjord på följande sätt:

måste definitivt göras ngn gång såå enkelt

hönöbröd 6 st halvmånar
2 burkar creme fraiche
3-4 msk majonnäs
1 burk? tonfisk
1 gul lök
aromat, peppar
1/2 pkt frusen dill

räkor, ägg & gurka på toppen.

Hur god som helst va den.

I helgen är vi helt lediga & hade tänkt bygga ihop grinden till övervåningen, får se hur det går. Bilder kommer om resultatet blir som vi önskat!

RSS 2.0