Aktiv busunge

Trots att hon är riktigt snorig är hon ändå busigare än vanligt. Idag har hela familjen varit en sväng i Tvärskog & kikat lite på motocross. Mannen i huset är sååå sugen på att köpa sig en hoj & börja köra. När jag senast huserade i dessa grusgropar har jag faktiskt ingen aning om men måste väl varit för en 7-8 år sedan? Brorsan körde faktiskt aktivt i fleeera år & det va ett kul liv måste jag säga. Jag va alltid med på både träningar & tävlingar. Roligast va såklart när han körde i Skåne, då bodde vi i crossbussen över en helg så hanns både shopping, Danmark & tosselilla med. Vi får väl se om det får upplevas igen, antingen med pappa el Pixie på hojen!




envis skitunge som vägrade släppa crosstrainern ♥




funkade tillslut




försökte med lite pussar, fast va nog jag som mös mer än vad hon gjorde




på crossbanan










busungen ♥


Eftersom lillskruttan varit vaken hela dagen, med en liten powernap på crossbanan tänkte vi att vi skulle få avnjuta våra enchiladas i lugn & ro ikväll, men tji fick vi för det! Adam lyckades natta henne runt 18-tiden, sjuk & galet trött som hon va så tänkte vi att det skulle gå vägen. Dock hände det vi befarade, precis när maten va klar kom gnället inifrån hennes rum & där satt hon super pigg & inte ett dugg sömning i sängen! Det va vår lilla mys kväll det. Vi som hade roat oss med att blanda dip & grejer. Än så länge är hon vaken & myset har ännu inte infunnit sig. 7 minuter kvar till söndagsfilmen börjar, men tyvärr tror jag inte vi kommer få den super aktiva lilla busungen i säng tills dess...

Modell för en dag

Mkt trix och fix har det varit inför denna dag, kan villigt erkänna att det tom fixades alldeles föör mkt. Adam hjälpte mig sent som attan i fredags att rulla håret på lakantrasor för att det skulle bli riktigt lockigt. Detta va vi klara med runt 01.30 på lördagmorgonen. Hm inte så smart kanske, hade nog behövt lite sömn me. När jag sedan vaknade på morgonen för att rulla ut alla trasor insåg jag genast att det blev på tok för krulligt, den krull krull krulligaste pudeln kunde faktiskt slänga sig i väggen! Så illa va det & jag bestämde mig i panik för att hoppa in i duschen & förstöra negerkrullet.


  

bjuder på 2 hemska bildbevis på mästerverket! :)


Paniken & stressen fortsatte på morgonen, packning av alla grejer, lösnaglar skulle fixas, skor letades & mat packades. Vi kom iväg senare än planerat som vanligt!! Men jag kom bara 5 min försent till vår mötesplats. Får skylla det hela på det extrema håret & den icke planerade duschen.

När Bella & jag mötte de andra två kompanjonerna insåg vi att vi va överpackade som vanligt, de andra två satt med varsinn knappt halvfull ICA-kasse medan jag & Bella hade värsta väskorna med oss! :)

Vad vi inte visste när vi kom fram va att vi enbart fick vänta, vänta, vänta, kissa, spela kort, äta, kissa igen & vara nervösa! Tiden gick & inget hände, mer än att vi fick lite info samt reggade oss i en dator, fick en lista för att bjuda in en massa vänner till detta gallej!

Efter ett tag insåg vi att för att ha ngt att göra började vi fixa håren, planen va egentligen att fixa håret efter sminkningen för att veta hur det skulle matcha ihop men vi gjorde en rövare & fixa håret först. Dock hände det vi befarade, mitt i hårfixet va det såklart vår tur i sminket. Snygg som få hoppade jag upp på stolen med en stor "teskedsgummanknut" mitt på huvudet! Visade en bild för sminktjejen hur jag ville ha det & ca 20 min senare tycker jag nog minsann att jag liknade tjejen på bilden iaf vad gällde sminket. Teskedsgummanfrisyren va det nu dags att få iordning på & jag måste nog faktiskt säga att jag blev sjukt nöjd med slutresultatet.

Efter allt lockande, plattande, vaxande & sprayande fick vi återigen vänta. Men tillslut va det dags för den efterlängtade fotograferingen, nu va vi nervösare än någonsin. Två att de tre följeslagarna hade planer på att fotas i enbart trosor & jag tänkte minsann inte vara sämre, dock med bröst i en mindre & icke lika fast size som dem valde jag iaf BH på. Efter ombytet va vi ännu mer nervösa & stapplade ner för trappen. Ingen ville såklart börja så jag fick inleda fotograferingen tillslut, kände mig faktiskt inte så obekväm som jag trodde att jag skulle göra så det gick bra! Trots celluliter & en icketränad mage känner jag mig nog ganska nöjd med resultatet iaf.











  








 









När dagen va slut och klockan hade hunnit slå 19 på kvällen, åkte jag hem hungrig & med en extrem huvudvärk så ngn utgång va varken jag el Karro sugen på. Det får bli en annan helg!

Fix inför lördag

Idag har Bella & hennes lilla kompani varit här på besök. Barnen har busat som tusan, tom mitt lilla troll hängde på de betydligt mkt större barnen. Men det gick kanon! Under tiden försökte mammorna planera, prova & fixa inför lördag. Bella lånade ngr klänningar & vi pratade hår & "skatbon" Igår införskaffade jag lite prylar när vi va på stan, lite strumpbyxor, underkläder, smink, hårfärg, hårnålar mm, så nu är jag redo! :) Imorgon får jag ta tag i hårfärgningen, sen senare på kvällen ska jag rulla håret på små lakantrasor så jag kan sova & få dunderlockigt hår på morgonen utan att behöva stå timme ut & timme in med locktången. Dryyyygt. Men det blir nog bra. Imorgon ska vi även hinna med lite handling, jag ska nog sola & vi ska kolla på när pappan spelar innebandymatch. Sen blir det bara soffmys framför idol resten av kvällen. För på lördagen blir det tidig morgon.




lillskruttan ♥




busungen har lärt sig att prata i telefon, så nu ringer hon i allt! ♥




sötnosen ♥




kameratjuven




alltid på glatt humör

Veckoplanering

Jaa vad ska vi hitta på i veckan. I går åkte jag & Pixie på en tur till kosta outlet, nånting måste man ju göra när man är LEDIG! Vi handlade kalsonger till pappan & så fick Pixie såklart lite kläder. 2 par POP tights & en Hilfigertröja. Såå otroligt söt så att jag bara inte kunde låta bli!





I dag har vi faktiskt inte gjort så mkt, blev väckta vid 08 av anticimex, så jag passade på att ta vara på morgonen & städade lite & fixade och trixade i vår nyinredda barbapapahall :) Sen va vi på vår dagliga låååångpromenad. När vi kom hem lagade vi potatismos & fiskpinnar, tyvärr blev Pixie hungrig innan maten va klar så hon fick inte smaka. Men lyckades fixa 3 burkar okryddad mat till henne iaf. Kvällen har jag spenderat framför TVn & datorn då Pixie somnade redan vid 18!! Hur kommer det sig liksom?






Vad morgondagen har att erbjuda vet jag faktiskt inte. Borde åka in & storhandla egentligen. Får se vad älsklingen säger. Borde hinna med en solning & inhandla ny toning till håret med. För det måste fixas innan lördag. Då den dagen faktiskt också bjuder på utgång! :) Lite snygg måste jag ju va.


Torsdag & sista dagen denna veckan för älsklingen, blir säkert bara en hemmadag för vår del. Undra bara vad vi ska hitta på? Tona håret förstås & tvätta lite me tror jag. Fredagen ska nämligen mannen spendera i sporthallen så bäst jag styr upp det mesta på torsdagen. Så vi hinner mysa lite på fredagen. Då vankas det ju idol & det får inte missas.

Nähä nu bord snart min älskling komma hem ifrån jobbet! ♥

Extremstyling

det är precis det jag vill ha på lördag när vi ska modella för en dag. Dock hittar jag alldeles för mkt inspiration här på internet så det är såå svårt att välja. Jag är iaf inne på någon form av "vild" håruppsättning & någon cool sminkning, extremt ska det vara. Vardagsbilder kan ju Adam ta på mig här hemma med sina grejer. Känns som att man ska ta vara på chansen vad gäller smink & bakgrunder när man har chansen & proffs runt omkring sig. Hoppas bara att jag rer ut håret själv, känner nog att ekonomin inte tillåter ett frisörbesök för hårfixning trots att jag såå gärna hade velat. Får väl nöja mig med sminkningen som de står för iaf. Kläderna är väl lika problematiskt det, men känns som att kläderna egentligen är skitsamma, det kommer ju ändå vara både hår & sminkning som kommer göra allt om det blir som jag vill. Det ska bli väldigt kul iaf!




bild lånad ifrån http://blog.frisorska.se

Ullared i bilder & text

I fredags morgon, tidigt tidigt begav vi oss på roadtrip till Ullared & närmre bestämt Gekås. Vi kom fram i hyfs tid, vi åkte väl hemifrån vid halv 5 tiden & var framme vid halv 9. & lyckan va total när vi parkerat bilen & insåg att det inte alls va någon kö! Vi slogs ett tag om vi skulle ha en eller 2 vagnar, men enades sen om en & tur va väl det! :) Vi lyckades hitta många fina fynd & pengarna snurrade fortare än karusellen i Köpenhamn jag fick hjärnskakning av! Den som fick mest va som vanligt vår lilla mini prinsessa. Hon fick 5 tröjor, 1 par jeans, 1 kjol, tights, 3 par strumpbyxor, fleeceoverall, fodrat regnställ, fuskpolo, jacka, termobyxor, hello kittylego, brio plocklåda, pippifilmer, böcker, regskylt till sin cykel, barbapapa & lite andra nödvändiga saker som tvättservetter, ny tandborste, majskrokar mm. Adam köpte sig en skidjacka en tunnare modell med fleecefoder, termobyxor, mössa & vantar för under 400:- riktigt snyggt me! Ett par skitsnygga jeans för 199:- en vit t-shirt med grönt & svart mönster för 49.95:- samt en necessär & jag köpte en svart kjol & en vit tröja. Till hemmet köpte vi tidningsställ, ficklampa, skålar, väggtext, julbelysning, julpapper mm, & lite bra att ha saker för oss med som vax, tandborstar, batterier, lösnaglar mm & diverse tillbehör till iphonsen som skal för 50:- billaddare 30:-


Här kommer lite utlovade bilder på fynden vi gjorde:





väggtext i trä 39.95:-




tidningsställ 99.95:-




belysning till huset 129:-




mysig fleeceoverall för 129:-




fodrat regnställ 99:-




jacka, fodrad med fleece & termobyxor 169:- resp 139:- likadan jacka som pappa köpte




tröja 39.95:- Pixie fick 3 st i olika färger, rosa, lila & vit men de andra är i tvätten! :) Jeans 69.95:- hon fivk en likadan jeanskjol me men den är också i tvätten 59.95:-
vit tröja 39.95:- tights 29:-




tröja på rea! :) 19.95:-




strumbyxor, de vita saknas=tvätten! 19.95:- st




triss i nappar 30:-




triss i gula prylar! Pippifilm 79:-, barbazoo 49:- & glittriga flikböcker 40:- st Pixie fick 3 st men de andra är inslagna!




Hello kitty legot (lånad bild) hennes är inslaget & ser inte riktigt likadant ut. 86 bitar 249:-




plocklådan (lånad bild) 129:-




min kjol 119:-




tröjan dock saknas "halsbandet" till den, vet inte vart jag la det. 79.95:-




Adams necessär 69:-




lösnaglar 39:-, tandborstar (design) 16:- Pixie borste 19:- & Adams favorit vax 19.95:- halva priset så vi köpte flera burkar! :)


Bilder på Adams outfits kan fixas om så önskas! :)



BVC

stod på schemat idag & jag & Pixie fick springa till bussen som vanligt! Att vi alltid ska vara så sena. Väl där gick det iaf jättebra, hon vägde 9070 gram & var 70,5 cm lång. Hon va glad & busig & sååå snäll. Monika var helt säker på att hon va 10 månader hela tiden tills hon läste i papprena & faktiskt insåg att hon bara var 8 månader. Hon tyckte att hon uppträdde precis som en 10 månaders tjej, vinkade, klappade, stod ngr sekunder utan stöd, kröp & busade, pratade, härmade & förstod vissa ord. Så duktig vår lilla tjej.

I veckan ska vi faktiskt inte iväg på några vidare äventyr, ska bara vara hemma & ta det lugnt. På torsdag kväll kommer vi att lämna Pixie i Ljungbyholm eftersom vi beslutat oss för att åka redan kl 4 på morgonen. Känns inte snällt att väcka henne & dra iväg med henne då. Bättre att hon får somna i bilen & sen sova vidare när vi kommit fram. Sedan blir det en natt på grand hotel opera & sen bms hem till vårt lillhjärta igen ♥ Förhoppningsvis rikare på både julklappar, kläder & annat. Ska bli mys med lite mamma & pappa tid.

Helgen efter det står "modell för en dag" på schemat, vi är ett gäng som ska bli fixade & fotade & självklart ska jag ha min lillskrutta med mig! ♥ Efter det bjuds det på utgång! Herregud hur ska jag re ut det? Inte varit ute på riktigt på över 1 år! Men det ska bli kul.

Höstbilder på mammas lilla tuffing

















Torsdag & imorgon är det helg

& det ska firas med middagsgäster & massa god mat! Grekisk pytt i panna & vitchokladmousse till efterrätt. Det ska bli trevligt & gott! På lördag vankas det även 60-års fest för min far, kul att han ställer till med fest. Ett 30-tal gäster ska äta god mat & umgås & även få avnjuta en livespelning. Idag fick vi även ett samtal av gulliga Michaela som frågade om vi ville följa med & fotas & modella för en dag. Bli sminkade & bara ha kul ihop. Bella som var här & hälsade på oss idag fick också äran att följa med. Det ska bli väldigt kul tycker jag. Hoppas & ber till gudarna att min träning har gett resultat till dess så att jag kanske har blivit liiiite smalare iaf. Nästa helg blir det välbehövligt mamma & pappamys i Göteborg på mysigt hotell med gigantisk bubbelpool & ett shoppingäventyr på Gekås. Ser fram emot en underbar helg med min älskade man.  


Bortskämda barn & uppfostran

Vi ska definitivt sträva efter att inte skämma bort vår lilla Pixie, visst är hon vårt allt lilla prinsessan, men man gör henne ingen tjänst om man skämmer bort henne på fel sätt. Jag hoppas att vi har styrkan att inte ge henne grejer då hon tjatar. Visst kan hon få nån pryl nån gång ibland bara så där, men då är det en överraskning & inte när hon tjatar om det. Detta kommer absolut att göra att hon kommer uppskatta jul, födelsedag, möjligtvis namnsdagar mm betydligt mycket mer än ett barn som har förmågan att tjata sig till prylar titt som tätt. Detta gäller även i hemmet, hon ska då inte bestämma vad som ska lagas till mat om dagarna, vi kommer fortfarande att göra en veckomatlista som vi gör nu. Självklart kommer vi ju inte laga något som hon absolut inte äter. Men när maten serveras så ska det också ätas, & detta innebär inte mackätning en timme senare för att man inte ville äta just den maten som lagades. 

Jag hoppas att våra "regler" kommer att gälla även hos farmfor/farfar, mormor och morfar mfl. Pixie ska inte vilja åka till far eller morföräldrar för att hon vet att där får man presenter eller godis eller glass mm. Hon ska vilja åka dit för att hon vill träffa och busa med dem. Det måste ju kännas konstigt från andra hållet med man vill väl inte "köpa" sitt barnbarn bara för att hon ska komma & hälsa på? Jag minns själv hur det var när jag var liten, jag fullkomligt älskade att åka till min moster för att där gjorde vi såå mycket roliga saker, vi gjorde gipsfigurer, vi kladdade med fingerfärg, vi pysslade och gjorde så mycket roliga saker. Eller som när vi åkte och hälsade på farmor & farfar, de hade badkar & inte vi & jag fick ofta bada där och det tyckte jag va så roligt samt att farmor hade världens roligaste klädkammare med massa roliga scarvsar, hattar mm som jag kunde klä ut mig i. & en stor knapplåda med massa knappar i jag alltid fick leka med. Jag älskade att åka dit för det var så roligt, vi bakade och gjorde roliga saker tillsammans inte för att jag visste att jag fick massa prylar eller godsaker. 

I dagens samhälle ser man tyvärr detta alldeles för ofta, små små barn har mobiltelefoner, egna tv-apparater, tv-spel mm. När fick jag mobil? I 9:an eller gymnasiet kanske? Egen tv var nog ung i samma veva. Barn vägrar äta mat för att de vet att det tom ibland får godis istälet. De ska ha prylar hit & dit & skriker tills de får dessa. Fick höra en historia härom dagen om en 4-åring som alltid fick presenter, dyra dessutom varje gång denne träffade sin mormor & morfar. När han sedan inte fick några grejer undrade han vart presenterna var? När denne sedan fick ett syskon & när han fyllde år var han sååå arg när denne fick presenter att han stal varenda paket, för att det alltid var han som fått grejer. Ska det vara så? Nr 2 alltså lillasyskonet har aldrig blivit "bortskämd" & beter sig inte som sin bror, dessutom är han ju nr 2 och de blir oftast inte överösta med presenter som oftast nr 1 blir. 
Jag hoppas verkligen inte om det nu blir fler syskon att när denne fyller år att Pixie då ska få "tröstpresenter" hon måste acceptera att det är hennes bror/syster som den dagen fyller år & att den då får presenter & inte hon. Hon ska ju inte tro att hon har födelsedag varje gång någon annan fyller år. Så funkar det ju inte.  

Detsamma tycker jag även gäller i vardagen, vi i vår familj satt alltid & åt vid matbodet, vi fick då aldrig sitta & äta framför tvn eller i vardagsrummet. Inte ens på fredagar eller lördagar. Det hände ALDRIG med andra ord, vi visste att det var vid matbordet man åt & ingen annanstans därför va det aldrig något som helst tjat om att sitta någon annanstans. Likaså med godis, vi fick enbart godis på lördagar, med möjligt undantag vid kalas & dylikt, men om jag inte missminner mig så sparade vi nog det till lördagar. Samma sak gällde med sovtider, även om mina föräldrar tom tjatade på mig för att vara uppe längre ibland som vid nyårsaftonar mm. Men för mig fanns det ingen annan tid än 18.45 direkt efter "Björnes" & så var det jämt. Det var ju förstås min egen regel, men tror inte mina föräldrar var arga för det! De fick väl däremot kämpa med min bror som inte alls ville sova om nätterna, där var sömnen definitivt senare än 18.45. Pixie behöver väl kanske inte gå & lägga sig kvart i sju om hon inte vill förstås, men senare än 20.00 tycker jag absolut inte att det ska vara. Hon ska ju trots allt orka upp till dagis om morgonarna. Regler kommer även att finnas om iordningplockning på rummet mm, stökar man till så får man också städa. Hon ska inte tro att någon går och städar efter henne för så funkar det absolut inte i vuxna livet. Visst kan man hjälpas åt men man ska inte tro att man kan stöka hur som helst & sen städar mamma. Inte har man en mamma som städar åt en hela livet! Inte vad jag har upplevt iaf. Jag har iaf lärt mig mycket av att få "reda mig själv" Städning & organisation är absolut inget problem för mig & det är jag såå glad över.

Jag hoppas att dessa "regler" kommer att funka & accepteras av alla, jag har ju trots allt mått bra under min uppväxt åtminstone när det gäller dessa bitar. Så det gör garanterat Pixie med.


Fredagsmys

Nu har jag äntligen hittat tillbaks till datorn igen, blir lite uppehåll ibland när man är mamma till en liten huligan! :) Idag har vi iaf varit en liten sväng på stan, men bara en yttepytte stund. Vi hann med en liten sväng på Åhléns & där fann jag en urgullig liten "kånken" till min lilla skrutt, nämligen en barbapapakånken. Fanns i cerise, mörkblå & svart, hittar tyvärr ingen bild. Men den måste definitivt inhandlas i julklapp. Undrar vad vi ska hitta på mer till henne? En cerise skinnfåtölj ifrån jabadabado står nog på listan me tror jag & en rosa retroracerbil såkklart! Sen får vi väl se om vi kan göra ngr roliga fynd på gekås. Lite roliga aktiveringsprylar tror jag, leksaker har hon definitivt nog av! Hon gillar bäst sitt tåg med plockbitar till, sina mysiga barbapapor & sin lilla pirat. Nähä får väl sätta mig ner & fundera & skriva en liten önskelista till henne. Nu ska jag nog återgå till idoltittandet här i min ensamhet, Adamson är & roddar åt Jill Johnson & jag äter GOOOODIS och myser med en brasa & idol! Hoppas att han kommer snart bara. ♥



RSS 2.0