Sista augusti

& vi har faktiskt inte gjort något speciellt alls idag, bara varit hemma och tvättat & stökat. En sväng till lekplatsen har vi hunnit med, men Pixie sov så gott när vi kom fram & jag ville inte väcka henne. Så vi vände hemåt igen för matlagning mm idag blev det pasta med bacon, purjolök & creme fraiche tomat & chili, busenkelt men gott. Nu har jag precis glott klart på fortet ska ta en dusch & sen krypa till kojs & vänta på min älskling som slutar jobbet om 1 timme & 10 min. I morgon blir det kanske besök hos Angelica & minibebis Linnea, annars får vi väl vara hemma & packa. Finns ju lite att ta tag i här hemma så vi kan komma härifrån på fredag!

Idag har vi hunnit mkt

Började med en tidig morgon för att hinna med ett besök hos sjukgymnasten med min onda rygg som aldrig vill bli bättre. Jag fick återigen bekräftat att mina leder är överrörliga & detta resulterar i denna värk jag nu haft i flera års tid, men som blev värre under graviditeten. Jag blev behandlad med ström & fick två otroligt sexiga blå stora tejpremsor längs ryggen & ner på rumpan. Hot som få är jag nu & ska så vara till på onsdag då jag ska dit igen. Försökte att fota detta mästerverk som så fint pryder min rygg, men det va för mörkt & jag har för korta armar för att ta en bild som föreställer ngt på baksidan av mig. Så det får endast fantiseras om mina tejpar! :) Men hur hett det än är så känner jag konstigt nog en förbättring redan idag, vet ej om det beror på den kittlande smärtan som gick genom ryggen då strömmen kopplades på eller om det faktiskt har med tejpningen att göra! Hoppas på bra resultat av den här behandlingen iaf. Måste ligga i lite själv bara med träning på en pilatesboll, skulle gå igenom träningsschema nästa gång. Hoppas hoppas hoppas att jag blir frisk!

Efter det vandrade jag in till stan i väntan på man & dotter som va på promenad med Robban & Wilton. Landade på "Lagerhaus" på vägen & hittade ngr krokar jag fastnade för, 3 rosa apor till Pixie & en stor svart ram men massa krokar på till vårt sovrum så jag slipper dessa kläder som ligger utspridda lite här & var.

Sedan lämnade vi mannen på jobbet & drog in till min gamla arbertsplats för lite besök där, & samtalade lite med min chef om när jag ska återgå till arbetet mm. Hoppas att det går att lösa på ngt bra sätt så att vi faktiskt slipper jobba på olika skift, det är nog ngt som kommer bli extremt krävande, att bara se min älskade man ♥ på helgerna.

Sen blev det ett besök på maxi för handling av mat mm, Pixie fick en "tingeling" film, hon blev verkligen överlycklig för denna film trots att hon inte ens sett den än! :) När vi kom hem övade Pix lite krypning och vi åt och läste "vi föräldrar" innan det blev dags för sömn. Då kollade jag fortet och bara tog det lugnt! Nu väntar jag på Adam sen blir det välbehövlig sömn!! Är trött. & nu är det bara tis, ons, tors & sen på FREDAG flyttar vi!! JIPPI.




min lilla sötnos

Tråkigt väder

Idag ska Pixie och jag åka in till stan en runda tänkte jag, kolla på lite höstkläder och pyjamasar. Hon får minsann sova utan täcke nu sen min nära döden upplevelse igår då hon snurrat täcket stenhårt flera varv runt huvudet! Jag va helt kall i kroppen när jag försökte hitta en öppning! Men ut kom bara en skrattande pix som vanligt!! Men Gud va rädd jag va. Så nu blir det pyjamas på fårskinn ett tag! Lillskruttan bara växer och växer och busar och busar! Krypningen är på G, hon står och gungar fram och tillbaks på alla fyra, 2 tänder är framme och den 3:e på väg, hon äter i stort sett allt man ger henne och vi har bra mat och sovrutiner! Känns kanon. Inredning och husplaner fortsätter och inte blev det bättre av att ikeakatalogen damp ner i lådan igår! Och dagarna går fort, bara 9 dagar kvar!!! I helgen blir det kalas för Henke och Adams far. Hoppas på god mat och en trevlig tillställning så här sista helgen i Ljungbyholm! Adams far fick nyinlagt och nyköpt köksgolv av hela gänget som Adam och jag kämpade ihärdigt med i lördags. Tog oss 13 låånga timmar, men bra blev det! Nähä nu är det dags för pixiebus!

Nedräkning

Inte nog med att vi börjat nedräkningen inför flytten för att vi helt enkelt bara vill flytta in i vårt EGNA hus, nu har jag såååå mkt inredningsideér & trädgårdsideér! Det verkligen kliar i mina 10 små fingrar. Igår låg vi och pratade trädgård & gångplattor som ska egentillverkas i betong. Nu har jag kikat runt på diverse sidor & fått massa ideér som jag verkligen genast vill strida i verk med! Betong är verkligen hur coolt som helst & variationen är oändlig. Här ska det skruvas formar & letas möjliga gjutformar! Det ska bli plattor, krukor, någon typ av "välkommensten",  förvaringstavla mm mm mm. Har även fastnat för vatten i trädgården & hittat någon typ av anordning jag skulle vilja ha, verkar inte så krångligt. Skyyyyynda dig hem nu darling ♥ så jag får visa hur jag har tänkt! Jag kommer nog inte kunna sova de här 2 veckorna som är kvar! Haha



Bild byggmax

Torsdag & sista dagen denna veckan...

...med arbete för mitt hjärta. Dagen har ägnats åt diverse röj här hemma, disk, tvätt, matlagning, badning av lille skrutt & borstning av hennes 2 första små tänder! ♥ Vi har även hunnit med ett besök på lekplatsen för lite gunga & bus i sandlådan.


     

Triss i gungande Pixie


I morgon vet jag faktiskt inte riktigt vad vi ska hitta på, möjligtvis ett besök till St Sigfrid för att hämta Pixies små kläder, ska nämligen till Angelica & hennes lilla skrutt Linnea på måndag, kanske finns något som faller dem i smaken? På lördag vet jag iaf att vi ska vara alldeles ensamma här hemma, då blir det supermys & bröllopsfilé står på menyn har min älskling bestämt! Va sååå länge sedan vi åt det.

Recept:

kycklingfilé egentligen men vi brukar ta en grillad kyckling och rensa den & skära den i små bitar i en ugnssäker form. Annars 1 kg filé som ska brynas innan den läggs i formen.

Sås
5 dl creme fraiche
2 st hönsbuljongtärningar
2 msk edvinssenap
2 vitlöksklyftor
4 tsk soya
1 påse riven ost

Blanda allt utom ost i en kastrull & låt koka i ca 2 min.
Häll såsen över kycklingen , strö över osten & låt koka i ugnen i ca 25 min i 175 grader.
Servera med ris & en god sallad!

Mums filibabba

Mums mums

6 månader

& hur firade vi det? Jo morgonen bjöd på en flaska NAN, sen blev det en skål gröt några timmar senare till det serverades banan & päron yoghurt. Till lunch på IKEA blev det potatis & palsternacka & till efterrätt banan & äpple. På IKEA fick jag välja en leksak & valde en grön & turkos liten filur. Sen handlade vi lite med morfar & Britt! Jag fick massa ny mat, lasagne, potatis & torsk & nya efterrätter med banan & passionsfrukt tror jag det va. När vi kom hem fick jag en flaska NAN till & då kom farmor & farfar & jag fick en cykelbarnstol, så nu kan vi snart ut & cykla! Ska bara fixa mig en hjälm först för det måste jag ha säger mamma! Nu har jag precis ätit lite gröt & fått lite NAN innan jag nyss somnade. Åhh jag glömde förresten berätta att jag fått min allra första TAND idag! Så nu kan jag bitas! :-) & den andra nere är precis påväg den me, kanske kikar fram redan imorgon!

Mamma säger att jag har blivit en sån duktig tjej nu när vi infört lite nya mat & sovrutiner, eller hon har varit glad hela tiden för jag har alltid sovit duktigt. Men nu vaknar jag nästan exakt kl 9 varje morgon, sover en kortis runt 13-tiden sen somnar jag för natten runt 20. Hur skönt som helst för mamma & pappa som får lite tid att prata & mysa på kvällarna när inte jag är med & busar hela tiden, för då vill jag ha ALLLLL uppmärksamhet & det får jag! Imorgon ska vi träffa mormor en stund sen kanske pappa kommer hem tidigt imorgon om han ska träna bandy. Det hoppas jag & mamma! Snart är denna veckan slut & då vet jag att det bara är en morgonvecka & en kvällsvecka kvar sen flyttar vi till vårt alldeles egna hus. & jag ska få ett eget rum & ett stoooort lekrum!


 

Min fina bolldrake fick jag av farbror Henke när jag döptes





Jag är lite för liten än så länge för min fina lära gå vagn jag fick av Ubbe på dopet, men det går bra att åka i den me! :-)

Älskade lilla hjärta



Jag & Pixie precis nykläckt! Min lilla älskling ♥




Imorgon är min lilla skrutt redan 6 månader ♥



Vad heter ditt barn? Pixie, Alice, Lo
När var du beräknad att föda? 11 februari 2010
Föddes barnet på utsatt datum, om inte när? 17 februari 2010
Hur stor var barnet vid födseln? 4480 g  54 cm lång

Hur lång tid tog förlossningen? Lååång tid, började med förvärkar flera dagar innan förlossning. Åkte in ca halv 5 på morgonen då vattnet gick, 21 timmar senare föddes vår lilla Pixie
Tog du någon smärtlindring? Ja, efter att jag öppnat mig ca 8 cm, va rädd att jag skulle må illa av lustgasen. Spydde iallafall tillslut! Haha, blev lustgas & värmedyna.
Tog ni reda på könet? Ja, vi frågade först på rutinultraljudet & fick då veta att det var en tjej. Jag trodde att det var det. Fick det sedan ännu mer bekräftat på tillväxtultraljudet.
Hade ni bestämt vad barnet skulle heta? Ja, Pixie va bestämt sedan lååångt innan, blev det en pojke skulle han heta Miilo.

Hade du en svår graviditet? Hade problem med foglossning och ishias tidigt, fick andra arbetsuppgifter & lyckades därmed att jobba in i det sista.
Kan du tänka dig att skaffa fler barn? Efter förlossning, ABSOLUT INTE, nu vet jag inte. Ska tänkas på noga och i många år om ja, vill absolut ha tid för båda barnen isåfall trots heltidsarbete mm. 
Har du fått några bristningar? Hade tidigare på höfterna sedan puberteten, har fått väldigt få på magen, syns knappt, är väldigt tacksam för det!
Var du nervös inför förlossingen? Nja inte så farligt, nog mest Adam som va det. Jag va nog relativt lugn tror jag.

Hade du några cravings? i olika perioder, apelsinjuice & leverpastej till frukost, sen va det kinderägg, kanelbullar, glass mm.
Hur mycket gick du upp i vikt? 19 kg

Hur länge ammade du?  Helt ca 1 månad sedan så mkt det gick tillsammans med NAN. (Mjölken sinade)
Vem är barnet mest lik? Mest pappa tycker jag, men endel säger att hon har min mun & en Palmqvistnäsa
Vad är det bästa med att ha barn? ALLT! Hon är såå underbar, man kan inte sluta titta på henne & le. Hon är så fantastisk, så snäll & Världens gladaste lilla prick. Går inte förklara i ord hur fruktansvärt underbart det är att vara mamma till min älskade lilla dotter.

Är ditt barn döpt? Ja den 24 juli 2010, väldigt mysigt dop med mkt folk och trevlig fest.


Hemlighet

Jag lever ju i en ständig hemlighet heeela tiden, statistiken ökar & ökar men jag har ju ingen aning om vilka mina besökare är! Vilka är det egentligen som läser min blogg? Det skulle vara spännande att veta! Så skriv nu några rader så jag får veta vilka filurer det är! :-)



Uppdatering: vågar ingen ge sig till känna?
Statistiken ökar men ingen vågar...vem blir den första?




Måndag & arbete igen...

...för Adam förstås, för mig dröjer det läääänge tills de blir arbete igen. Dagen har ägnats åt packning av några lådor inför flytten. Jag och Pixie har varit på favoritlekplatsen & gungat och träffat på den stoooooora kissen som alltid är där. Den verkligen ällllllskar Pixan & hon är överlycklig när hon får klappa & känna i den stora burrriga pälsen. Det är verkligen en sjukt stor & väldigt kelen kisse! Vi har även funderat lite och klickat runt lite på diverse hemsidor vad som kan tänkas behövas i klädväg till hela familjen i höst. Jag ska kämpa med minskning av vikt tills dessa grejer kommer me. Skulle nog behöva gå ner 10 kg tror jag och lyckas jag med det skulle jag vara sjukt nöjd!!


   

Pengar är inte allt...

...eller kanske till en viss del, men absolut inte ALLT! Visst hade man kunnat göra mkt saker och köpa massa fina grejer som man önskar att man kunde ibland, om man hade obegränsat med pengar, men det finns faktiskt viktigare saker här i livet!
                                                    FAMILJEN! ♥ tex.

Så är det faktiskt, och det har iallafall jag blivit medveten om under den tiden vi bott här i Ljungbyholm. Hur kunde jag     i     mitt    stilla     sinne     tro att det här skulle funka problemfritt? Och hur kunde jag tro att vi skulle kunna bo här mer än ett halvår? Vad     tänkte     jag     egentligen     då?! De pengarna vi hade sparat på den tiden hade absolut inte varit värt för att förstöra hela vårt förhållande! Ensamtiden har varit ett minne blott & det har varit extremt krävande iaf för mig. Hoppas att allt återgår till det normala efter den 3 sept då vi äntligen flyttar! Det är inte på ngt sätt lätt att dela hushåll när rutiner, arbetstider mm är helt olika. & jag vet att jag är pedant av mig & jag ÄLSKAR att vara det, det är så skönt att ha ordning omkring sig. Jag mår inte bra i en oordningsam miljö, kan vara därför jag inte mått kanon heller. Vi prioriterar helt enkelt lite olika saker här i Världen. Och jag är en av dem som vill ha det städat & fint. I vår hörna är det sååå mkt grejer på sååå liten yta & det är trångt och väldigt svårstädat. Det ska bli väldigt skönt med extremt öppna ytor sen i huset, ljust, högt till tak och såå lätt att hålla iordning.

Men visst har det varit tur att vi fått möjligheten att bo här, för utan det hade vi aldrig fått huset i Påryd. Det va tack vare att vi kunde flytta VÄLDIGT omgående som vi fick det! & det va ju kanon! Lite pengar har vi ju såklart hunnit spara med, iaf till lagfart/pantbrev. Därför så har semestern också blivit lite lidande. Vi har ju inte direkt kunnat göra nånting på semestern. Vår vision var ju att åka både till Sthlm, Gbg, kanske Köpenhamn, Ullared mm. Men vi har faktiskt inte gjort ett endaste skit på 3 veckor! Så visst med obegränsat med pengar kunde vi haft en alldeles underbar semester! Men vi får hoppas på en mysig höst & vinter i vårt fina hus helt enkelt! ♥ Adam har ju iallafall för första gången under sitt arbetsliv fått njuta av lediga dagar, han som aldrig någonsin haft någon semester!


    



Är sommaren över nu?

Bara massa regn & rusk hela tiden. Igår åkte vi på en roadtrip till Borgholm för att spana lite i affärer och äta lite & så. Uppehåll va det som tur var när vi var där. Hittade ganska mycket fina saker både till hemmet & till Pixie, men inköp får vänta lite då det är viktigare att få iordning på vårt boende. Nya tapeter, målning av golv samt helst lite nya vitvaror ska vi spara till & pool såklart till nästkommande sommar! :-) Har även hittat lite coola möbler till Pixies rum på "Svenska hem" så blir ett besök till Emmaboda så småningom. & imorgon ska vi hämta en bäddsoffa till gästrum/allrummet på övervåningen. Måste väl ha översovningsmöjligheter för de som orkar ta sig heeela vägen till Påryd!




Premiärgungningen i Borgholm

Tapeter mm

I veckan har "besiktning" utförts på huset av en snickarvän och allt såg kanon ut förutom en liten påpekan på plåtarbete på taket. Så nu har letandet på tapeter mm börjat. Pixie ska faktiskt få limegrönt i sitt rum och lite ceriset. Det blir nog kanon! I lekrummet blir det rosa, rött och vitt. Vi kommer att måla om golvet i uppe i lekrummet då det blivit väldigt solblekt. Det kommer målas vitt med rosa stjärnor. Vårt sovrum kommer att vara precis som det är, det övriga i huset med förutom en fondvägg i vardagsrummet som kommer tapetseras svart istället för blommig. Det passar nog oss lite bättre! Nu blir det ett besök på stadsfesten igen dock i regnet idag! Typiskt.

Byxelkrok

I lördags morgon begav vi oss till Byxelkrok för lite semester va det tänkt, fast blev nog egentligen mer härj än hemma! Det skulle stannas flera gånger på vägen för kisspaus, matpaus för Pixie, uttag av pengar mm. & när vi väl anlände till slutdestinationen va det dags för att rumstrera och fälla upp resesängen, som visade sig vara ett rent helvete då vi glömt bort hur man gjorde! :-) Sen skulle det handlas & lagas mat, vi som hade tänkt lyxa egentligen och äta ute. Fast gott det blev det, fläskfilé med egengjord potatisgratäng, rödvinssås (egengjord av bror), vitlökssås & bröd. Hur mumsigt som helst. Sen va det dags för tillfixning inför kvällens livespelning av "The movers" kanontrevligt, trots ganska knapert med folk, men de som va där va jäkligt dansanta. Efter midnatt nångång runt 01 tror jag va det dags att hitta ut ifrån skogen & rulla hem för sömn. Pixie va helt plötsligt på väldigt vaket humör & bara låg & blarrade när vi faktiskt ville sova. Våningsäng skulle det bli för vår del me, livrädd när Adam skulle krångla sig upp lite halvrund under fötterna i denna ostabila säng, slutade med att jag slet ner madrassen ifrån överslafen & somnade på golvet medans Adam tog nederslafen. Gick bra när jag väl kom på plats, men vaknade dock efter ett par timmar med dunderont i både nacke och rygg! Kudden va för fluffig, jag som är van vd mitt A4 papper som Adam kallar min kudde & en supertunn madrass så det nästan kändes som att jag låg rakt på trägolvet. Nu är vi iallafall hemma igen & jag ser fram emot min egna mjuka elevatorsäng!

RSS 2.0