Lgh uppsagd och vi blir inneboende

Nu va det länge sen jag skrev ngr ord i bloggen, men nu har jag äntligen fått min iPhone så nu ligger jag i sängen och bloggar medans resten av familjen sover! Igår va jag på stan med mor en runda, hon shoppade och jag tittade på! Passade även på att slänga in uppsägningspappret på kalmarhem. Nu är lgh uppsagd och vi ska bli inneboende hos fam drevfors i ljunbyholm i 5 månader för att spara pengar och kunna betala vårt lån på nästan hundra tusen. Känns fruktansvärt bra att kämpa med deg i 5 månader istället för 5 lååånga år!! Efter den tiden lagom till slutet på året blir det en välbehövlig utlandsresa hoppas jag! Idag är det Valborg och vi ska bege oss till Bella med familj på Öland för lite grill och trevligt sällskap! Ska bli jättetrevligt! Imorgon blir det new moon på projjen hemma hos Momo och Karro. Tacos och mys, det ska bli trevligt det med! Nähä nu funderar jag på om jag skulle dra till gymmet!?

Läckeby...

...imorgon bär det av mot Läckeby för koll på en bostadsrätt. Fast ser mer ut som en friliggande villa med eget garage & egen tomt. Totalrenoverat & verkligen vår stil på 117 kvm för 350 000:- helt perfekt! Får hoppas på lycka denna gång! Idag har jag varit på en jätesnabb shoppingrunda i stan, hittade lite grejer på rea samt en vrålcool skinnjacka! Sen behövde vi en till nappflaska till lillsnorpan som äter sin ersättning på kvällarna då hon är mer hungrig än den bröstmjölk hon får. På lördag bär det av mot Ullared när männen är på resande fot till Polen.




lillfisan 2 månader




glad är hon me




och så fin




fisans nya kläder

Satans lån

Vårt tidigare lån som vi använt till bilar, renovering av lgh, körkort, skatt mm och min mammaledighet satte stopp för vårt husköp! Så himla tråkigt! Både va jättebesvikna efter gårdagens bankbesök. Så nu är det bara att betala av lånet och vänta tills jag börjar jobba igen. Hade gått att lösa men då va jag tvungen att börja jobba nu och det vill jag inte! Så idag ska vi faktiskt titta på en annan lgh en 4a på ängö på 120 kvm och 1000 kr billigare i månaden. Får se om det är ngt att ha, tänker inte byta om det inte känns helt rätt. Efter det ska vi ut till Maria och Co. i skogen och hälsa på. Ska bli trevligt, länge sen vi sågs. Ngt som jag precis har konstaterat är iaf att jag måste införskaffa mig en iPhone, Adams jag bloggar ifrån varje morgon! Helt perfekt.

Bankbesök imorgon

Imorgon ska vi till banken för vidare konsultation om huset, men verkar som att det är möjligt att göra som vi tänkt. Nu är bara frågan om hur mkt huset kommer gå upp i pris, & ngt annat hus är vi inte intresserade av. Idag har jag & Pix varit på stan & träffat mormor som stickat världens sötaste mössor & kofta till lille skrutt, så otroligt söt i sina mössor! Nu väntar vi på att pappa ska komma hem så vi kan krypa till kojs & vänta på morgondagen!

Banken

Idag får vi ett slutgiltigt beslut ifrån Handelsbanken ang vårt husköp. Lån till huset får vi ju såklart, men vi vill ha extra pengar att renovera för plus att vi redan har ett relativt stort lån sedan tidigare. Hoppas på att denna Janne på ngt sätt kan hjälpa oss! För bo i ett hus med blommiga fula tapeter där jag då dessutom kommer vantrivas är inget jag vill eller tänker göra. Då rasar väl relationen fortare än fortast. Jag måste trivas i min boning, annars får det vara! Igår spenderade jag dagen med min vän isabell, det va mkt trevligt och länge sen vi hittade på ngt. Det blev iaf lite span på stan och glassköp i kylan. Vi hittade båda ett par fina blåa skor som vi genast fastnade för, Tommy hilfiger dessutom och inte alls billiga. Typiskt när man hittar ngt fint. Nähä nu ska jag mysa med min bebis och vänta på att vi ska få gå till banken.

Tidig morgon...

...och jag ligger vaken och ska snart somna om! Trött som fan rent ut sagt! Idag väntar samtal med banken ang huset. Pirrit värre! Får vi låna som vi tänkt oss och det inte stiger alltför mkt i pris kan det mkt väl bli flytt till tvärskog. Enligt deras kalkyl skulle det med driftskostnad Kosta oss 4200 kr i månaden för 217 kvm gentemot våra 8497 för 73 kvm. Det är faktiskt helt galet! Vi får bara byta vår fantastiska utsikt över havet mot utsikt över vår i så fall alldeles egna pool! Inte dåligt det heller vill jag lova. Nähä nu ska jag krypa till kojs och släcka lampan igen och invänta samtal från banken! :-)

Köpa hus?

Ja, hur gick detta till? Jag som aldrig i hela mitt liv ville ha hus fler gånger! Men av någon väldigt konstig anledning åkte vi och kollade på ett hus i tvärskog. Och hur i all sin dar kunde det hända? Hus i tvärskog när vi har världens finaste lägenhet med världens finaste utsikt. Huset hade en stor pool och det va väl pga den vi över huvudtaget bestämde oss för att titta. Och lustigt nog föll vi nog båda lite för mkt för detta hus. Så blir det flytt från vår älskade lägenhet börjar en tid för renovering igen. Men dock lättare denna gång i form av målning, tapeter och golv. Får se hur detta slutar med bank och dyl.

Jobbig dag

Igår följde jag och pix med bror till Göteborg. Det va på det berömda håret att vi hann i tid och hämta passen. Parkerade bilen 10 i 12 och det stängde 12! Tur, ska vara 2 palmqvistar till ngt sådant! Efter det blev det en snurrig färd i stan för att hitta en parkering, för en va akut kissnödig och en höll på att svälta ihjäl i sin stol. Väl färdigammade och färdigkissade fortsatte jakten mot ett matställe. Efter mkt hissåkande hittade vi ett grymt pastahak som vi åt på. Jag hämtar mat först, skinksås, kyckling och spenat och bolognese. Sen går Robban och kommer tillbaka med hela tallriken full av kyckling och jagmenar inte lilla lasset nu! Men bror frågar jag äter du kyckling nu? Amen va fan säger han och myglar undan sin skål för att sedan fixa en ny! Sen va det dags för hemförd för vi hade tid på djursjukhuset kl halv 6 för att tyvärr avliva Alice. Hon mådde jättedåligt och vi tror det berodde på pix, hon både kissade och bajsade inomhus, matvägrat i 2 veckor samt att hon vägrade resa sig. Så det kändes som ett klokt beslut av oss iallafall. Men för att jag skulle hinna hem och få va med om det blev det en vansinnesfärd hem. Har aldrig varit så rädd i en bil förut tror jag. Det gick undan vill jag lova!! Överlycklig va jag när jag klev ur bilen 20 i 6 utanför djursjukhuset att vi faktiskt överlevde!! Efter den tråkiga stunden på djursjukhuset blev det en lugn och mysig kväll med mys och pizza och tidig sömn! Det va välbehövligt. Dagen bjuder på avskedsmiddag för bror och tjej. Det ska bli mys! Nähä nu ska jag lägga ner huvudet på kudden en stund till!

RSS 2.0