Pysseldag

Jaa det kan man verkligen säga att det varit idag! Vi inledde morgonen med att kladda ner oss riktigt ordentligt med fingerfärgen, jäkla färg till att sitta med. Men vi blev nöjda med trycken iaf. Efter det plockade jag fram gipsavtrycken Pixie fick i doppresent så gjorde vi hand- & fotavtryck i gips med. Efter detta hand- & fotracet åkte pappan till jobbet & Pixie vilade lite. Då passade jag på att greja lite med fotoboken jag började med igår. Har hunnit med ca 32 sidor & hade tännkt göra den ifrån 0-10 månader. Lite pill fram & tillbaks med det där till man är riktigt nöjd kan jag tänka mig. Sen tyckte jag att det var dags för lite frisk luft & vi begav oss ut i trädgården för att hänga upp gungan i ett av våra äppelträd, gunagde en stund innan vi begav oss på en kvällsprommis. Nu somnade lillmysarn för en stund sen & jag tog tag i att måla första strykningen på vårt databord & har hunnit fixa lite till med fotoboken. Nu väntar halv 8 hos mig & idol!







massa små pixhänder & fötter ♥




en gammal bild tagen i Ljungbyholm

Fika på stan

det är vad jag & Pixie gjort idag. Träffade Michaela en stund på stan idag, inhandlade svart fingerfärg för att kunna göra hand- & fotavtryck samt papper till dessa. Hittade även 2 fina tröjor på H&M till mig själv för en gång skull. Pixie fick två maracas och ngn rosa boll av Mika. Nu ligger jag här i soffan framför en brasa och kan knappt hålla ögonen öppna, är trött! Att tillägga är väl kanske också att jag inlett ett nyttigare liv, dvs inget godis, kakor, chips mm. Hoppas att jag lyckas. Har överlevt i 2 dagar & känner än så länge inget behov!!

Måndag

& storm utomhus, idag är det verkligen höstrusk & jag har varit inne hela dagen! Storstädat, tvättat, fixat & donat & lagat lasagne som avnjutits med en trevlig vän som kom på besök efter sin praktik i Karlskrona. Det va trevligt att få en matgäst så här på en måndag! Är jag inte van vid då min man jobbar kväll hela veckan. Nu sitter jag & funderar över vad jag ska hitta på resten av kvällen? Sätta in lite foton i album kanske & sen halv 8 hos mig kanske? Fundera lite över julklappar som ska inhandlas när jag & älsklingen åker till ullared 22 oktober! Då blir det mamma & pappamys i Gbg samt en sväng till Ullared. Det ska bli hur mysigt som helst, en natt på underbart hotell med gigantisk bubbelpool, shopping & bara umgås med min man ♥

Shopping

I fredags hann vi även med en liten tur på stan. Jag och Pixie åkte bussen in för att möta mannen när han slutat jobba. Vi handlade tröjor, strumpor, byxor, allvädersbyxor, nova starkjol mm till Pixie. Jag fick en stickad tröja & hårfärg. Adam fick nog fasen ingenting, han skulle köpt jeans men vi hittade inga fina. Efter stadsbesöket åkte vi ut till hansa för inhandling av vedkorg, ljuslykta & diverse prylar på rusta. Jo där fick Adam förresten en hävstång eller vad det nu kallas, en sån där stång man sätter i ett dörrhål så man kan träna! :) Sen besökte vi bauhaus för inhansling av blommor till trädgården, ljung i olika färger & sen prydnadskål heter det nog & 2 stra thujagranar. Så det har vi fixat och donat med i helgen, så nu är det fint i vår trädgård. Igår hann vi även med ett besök på Ikea för inhandling av petskydd, gardinstänger & lite nytt ogräs som Adam säger, lite nya blommor med andra ord! Passade även på att besöka jula för inhandling av ett gnistskydd till vår öppna spis. Har premiäreldat i den nu i helgen & lillmonstret gillar verkligen att rafsa i askan! Så det va välbehövligt både för den sakens skull samt att elden va mkt intressant! Problemet är bara att barnet är liiiite för smart & kom genast på att man kunde vika det åt sidan & likförbannat va där & rota! Fastsättning står på tur! & grind uppe, för snart står hon väl på näsan nerför trappen den lilla huliganen :) Igår kväll när hon somnat hann jag även få upp två nytillverkade gardiner i vardagsrummet. Blev fint & känns genast lite mer ombonat. Det var väl vår helg kort & gott. Eller förresten jag glömde visst att nämna vilken snäll fru jag var i lördags & lagade 3-rätters till min älskade man. Det blev toastskagen, lite simpelt men fick duga, fetaostgratinerad fläskfilé med hasselbackspotatis & sallad samt vitchokladmousse med hallon & blåbärssås till efterrätt. & han älskade allt!




Vår lilla tuffing inför gårdagens shoppingrunda!

Mkt på schemat...

...har det varit nu ett tag! Har hållt på med diverse projekt i huset & trädgården. Gjutit "husnummer" och "namnskylt" som nu pryder vår trappa & är nedgrävd under vår brevlåda. Har fått en förfrågan om hur jag gjort dessa & tänkte förklara här i bloggen hur jag gått tillväga.

• först skickade jag iväg min man till byggmax för inhandling av finbetong

sen gick jag ut & rotade i våra förråd & fann där en röd hushållshink samt en större mosaikfoghink, dessa dög att dels blanda finbetongen i samt mosaikhinken blev en perfekt form att gjuta i tyckte jag då jag ville ha runda plattor denna gång. Sist jag gjorde husnummer i mitt tidigare hus använde jag mig av en godislåda som form.

• Sedan hällde jag upp lite lagom betong i den röda hinken och sen hällde jag på lite vatten, exakta mängder vet jag inte, tills det blir ung som mellan filmjölk & gröt i konsistensen. Sen är det bara att röra, röra & röra tills betongen löser sig. Kanske smidigt att ha en sån där visp på borrmaskin, men jag rörde med en stekspade! :) man tager vad man haver! & det funkade fint för mig.

• När konsistensen är bra nog hällde jag upp det i min form, i detta fall i mosaikhinken så att plattan blev ung 3-4 cm tjock, sen slog jag hinken några gånger i vår stentrapp för att eliminera luftbubblor i betongen.

• i mitt fall nu valde jag att dekorera min platta med svart glasmosaik, då väntade jag en liten stund så att inte mosaiken "dyker" i betongen innan jag dekorerade som jag ville ha det. Nu blev det 44 i mitten med en kant runt om. Tryck ner mosaiken ganska långt så att den inte lossnar sen när det torkat. Tyvärr gjorde en plutt det för mig!

• Sedan ska hela skapelsen placeras i en sopsäck el liknande för att hindra att betongen brinner för fort, finns risk för sprickor då samt att plattan blir väldigt skör

• Sedan är det bara att vänta! Exakt hur länge vet jag inte. Jag väntade nog 2-3 dagar innan jag knackade ut plattan ur hinken. Egentligen ska man spraya vatten på den några gånger under torktiden för att förlänga tiden med men det glömde jag den här gången. Jag får väl helt enkelt göra om mina om de inte klarar frost & kyla sen till vintern.

Nöjd med resultatet blev jag iaf!





Fick ju såklart mersmak när jag väl börjat & gjorde en "Adam, Josse & Pixskylt" som vi har på trappan.






Regn & pysseldag

Igår va jag hos sjukgymnasten på morgonen för lite träning & ström i min onda rygg. Efter det besöket åkte hela familjen till simhallen & busade lite i bassängen, Pixie fullkomligt älskar det! Tyvärr äger vi inget badkar & den lilla baljan är inte alls så kul längre. Badkar står överst på önskelistan! :) Sedan lämnade Adam av oss hos Angelica & lilla Linnea, hon är exakt 4 månader yngre än Pix. Där busade vi, fikade & mös en stund innan det var dags för oss att ta bussen hem till Påryd, då jag helt plötsligt kommer på att jag inte har någon nyckel till ytterdörren!! Typiskt, hur virrig & klantig har jag egentligen blivit? Får ringa min snälla far på bussen & han åkte snällt in till Adam på jobbet & hämtade nyckel & körde hem hit & låste upp åt mig! Tur han är snäll min pappa! Fick jag en trevlig pratstund med honom på kvällen & Pix nån att busa med. Senare kom det 2 killar & hämtade den gamla kylen, frysen & micron som jag sålt på annons. Igår hanns det med mkt kan jag lova!


Idag har vi bara varit hemma & pysslat, städat & grejat. Sågat av & gjort om Pixie busungar rullgardin så den pryder nu fint hennes fönster i lekrummet, har även klätt om ngr backar, skötbordet & gjort en tavla av resterna av tyget. Hängt upp mina fina barbapapakrokar i hallen, klippt av sladdar & skarvat om 2 fönsterlampor i gästrummet samt hunnit med en superlång promenad till handelsträdgården, lagat en massa pannkakor & myst i soffan till idol. Har hunnit med en hel del idag me!


Imorgon blir det dejt med Karro, matlagning & mys kan jag tro, älsklingen ska på företagsfest så vi får mysa själva imorgon.




Pappa & Pix bad




mina älsklingar ♥




morfar & Pix bus




coolingen i pappas keps




min älsklings fis ♥




alltid sååå glad






& en liten söt sommartjej


Utlovade bilder

Här kommer en drös bilder på vårt fina lilla hus:




Där har vi badrummet! Svart & vitt & cerisa prylar :) Dock saknas ett skåp än så länge så lite prylar överallt!




& här har vi den nytapetserade väggen i vardagsrummet! Dock ska TV-bänken bort, den var för stor! :( men blev rätt bra ändå!




Sovrummet, naaaaj fick inte med mitt fina zebraskinn på bilden!




Matrummet




Datahörna i matrummet & lillskruttsvägg såklart ♥




Köket, uppgradering av vitvaror ska göras




Kyl & frys är utbytta, micron ska byggas in & ugnen ska så småningom bytas, funkar kanon & har massa bra inställningar så den får funka ett tag till!




Pixies lekrum, här ska golvet målas vitt med rosa/röda stjärnor




en annan vinkel




kekelugnen i vardagsrummet


Bilder på utsidan, Pixies sovrum, TV-rum/gästrum kommer en annan dag! :)







Stan

Idag har vi varit & busat på öppna förskolan hela familjen, va kul för Pixie att träffa lite andra barn. Fast hon satt bara & grejade för sig själv i ett hörn tyckte jag. Men däremot på bussen mot stan sen drog hon igång med sitt vanliga blarr! :) Min skrutta. I stan hittade vi en söt hello kitty mössa & matchande vantar, passade även på att stressa in på polarn & oyret för att köpa en vindfleece till henne, men då va alla slut i strlk 74 förutom gul & grön! TYPISKT!! Varför köpte jag inte en när jag hade chansen?! Vi fikade även med Michaela i stan, det va mysigt att prata med henne en stund. Sen blev det premiäråket hem på bussen mot Påryd, men det gick faktiskt kanon! Nu har skuttan somnat & jag fastnade här ett tag. Älsklingen kommer hem lite tidigare idag eftersom han tränat bandy. Lite mys innan kloackan blir natten & vi ska sova iaf! Imorgon lovar jag att jag ska fota lite här hemma, för imorgon blir det hemmadag för mig & Pixie.

Seg lördag

Idag har vi inte gjort mkt! Bror och Mika har varit på besök och inspekterat huset. Vi har fixat och trixat lite här hemma med lite fönsterlampor mm på övervåningen. Det finns faktiskt ngr få ställen man kan ha lampor på. Annars pryds tak och fönsterkarmar med inte mindre än 107 st spotlights!! Tänkte att jag skulle ta och fota lite imorgon. Har lånat ett mobilt internet så kan ju blogga med bilder nu iaf! :) imorgon kommer pappa och Britt hit med och jag och älskling ska fira vår 2-års dag! Plankstek ska det ätas! Mums filibabba. Nähä nu säger jag nog god natt! Känner att mina ögon faktiskt vill blunda nu!

Snart hemma

Efter en lååång dag! Steg ur sängen 06.30 och då hade inte ens pix vaknat! Lustigt att hon ska ta sovmorgon när vi måste upp tidigt. Gick bra hos sjukgymnasten iaf, såå skönt med strömmen igenom ryggen! Där fick jag mig iaf en liten micronap. Sen va det genomgång av träningsprogram på pilatesboll. Sen bar det av mot hossmo och begravningen, hemskt det där! Sen åkte vi för att uträtta några ärenden, fästen till två hyllor, sugproppskrokar, inlämning av cv mm. Nu är bandymatchen precis avslutad och jag ser fram emot sängen!!

Ingen dator

Resulterar i inga nya inlägg! Typiskt att vi inte får ngt nät förrän 21 september. Men men går ju att blogga ifrån iphonen, men dessvärre vet jag inte hur man bloggar med bilder då! Vi har iaf lyckats boa in oss lite på dessa dagar, tror bara det är 3 lådor kvar. Och det är sånt som man inte använder så mkt. Typ extra täcken mm och några x-boxspel men x-boxet är ju trasigt iaf så. Alla möbler är iaf på plats och alla tavlor, hyllor mm. Vi har tom hunnit med tapetsering av en vägg i vardagsrummet! Aktiva det är vi vill jag lova. :) Nu väntar sömn för imorgon blir det sjukgymnasten klockan 08!! Tidigt. Sen väntar begravning, middag hos pappa och sen innebandymatch. Mkt på schemat hela tiden tycker jag.

RSS 2.0