Torsdag

Och jag ligger här bredvid min blarrande lilla dotter! Hon har lärt sig att brumma som en bil och gör det så fort hon vaknar! Tokstollen min! Hon har även lärt sig att rulla runt åt alla håll och kanter, oftast vaknar hon med huvudet i fotändan på sängen eller rakt över ihoprullad på brädden. Hon kan sitta alldeles själv! Hon är såå duktig. Helt sjukt att hon för 5 1/2 månad sen bara låg helt stilla i min famn och bara sov och sov och sov, och nu har hon blivit världens lilla bustroll!! Idag ska vi på cirkus, passar perfekt i detta tråkiga väder. Och till helgen bär det av mot Byxelkrok. Pappa och hans band ska spela där. Hoppas bara att det kunde vara uppehåll på lördag.

Dopet avklarat

Dopet gick hur bra som helst, trots att det va den enda dagen under hela sommaren som det verkligen öste ner regn. Pixie skötte sig exemplariskt i kyrkan, lika glad som vanligt. Efter de få minuterna de tog i kyrkan (20 min bara) bar det av mot lokalen i norrliden. Där bjöd vi på 2 olika sallader, dressingar, bröd mm. Sen alla dessa cupcakes jag kämpat med i flera dagar & macaronsen såklart. Väldigt gott & fint blev alltihop. Tror att alla va  nöjda med både mat & underhållning. Vi hade gjort lite tipsfrågor som vi lagt ut på borden & barnen fick "godispåsar" med lite underhållning i, kritor, såpbubblor, klistermärken mm. Kanon när det va dåligt väder & när lekplatsen inte gick att nyttja. Pixie va så fin i sin klänning, som jag förövrigt blev väldigt nöjd med. & väldans fina presenter fick hon också! Två lära gå vagnar, en rosa & en svart, en drake med bollar i, en "barbapapaåkare", några silverhalsband, & ett i guld, ett smyckeskrin, pengar, en spargris, en dreglis med barbapapa på, presentkort på polarn & pyret, en pipmugg, en brio growstol, gipsavgjutning, bestick, lakan, resväska & vagnen av oss & en alldeles egen stjärna på himlen av Robban & Mika. Väldigt mkt bra grejer iaf!







gudmor/gudfar







lokalen




förbereder kakorna




några av kakorna




Pixie öppnar sina presenter




Pixie hos Michaela




gudmor & farbror Mattias




Pixie hos farbror Henke




farmor & farfar




morfar & Britt




gudfar & Mika




provleker min drake jag fick av farbror Henke


Idag har vi spenderat dagen hemma i Ljungbyholm grejandes med tackkort, förstoringar mm. Nu ska vi snart vandra bort till affären & köpa bakpotatis.




ett smakprov på en förstoring.

Husägare

Jaa det har vi blivit nu! Och familjen Drevfors/Palmqvist ska från och med september husera i Påryd! Huset är såå fint och verkligen min och Adams stil. Det blir nog kanon hoppas jag, trots att det ligger långt utanför civilisationen! ;) Ska bli skönt med eget hus, egen trädgård mm. Och såå kul för Lillfisan att kunna vara ute i trädgården. Dopförberedelserna är snart klara och lördagen närmar sig med stormsteg! Nu är det bara salladen och garnering av muffinsen och fisans volangkjol som ska sys om nu tyget ligger i brevlådan idag förstås! Men den snor jag nog ihop lite kvickt! Hoppas att det går bra på lördag och att hon är på bra humör så mkt energi som jag lagt ner på detta dop!

Mycket att förbereda

Nu ligger jag här i sängen och väntar på min älskling ♥ som jobbar över, men snart kommer han hoppas jag! Förberdelserna inför dopet är i full gång, 3 olika sorters kakor är bakade, fast krävs lite komplettering. Har kämpat ihärdigt i 2 dagar nu med dessa förbaskade macarons=skållade mandlar som ska malas i en förbaskad kvarn FÖR HAND=skit jobbigt! Men nu är de äntligen klara & fina & goda blev de också! Klänningen är så gott som klar, lite dekoration i form av vita pärlemorpärlor kvar bara. Nu väntar jag bara på en ny sändning av tyg så att jag kan sy den lilla volangtyllkjolen till min älskade lilla fis. Hoppas att det dyker upp innan fredag. För en gång skull känner jag faktiskt att läget är hyfs under kontroll kanske kan slippa stress i sista sekunden som det ALLTID blir annars. Hoppas det.

I morgon får vi nog besked ang huset i Påryd, pratade med mäklaren idag & han skulle bara samspråka med säljarna & de andra paret som va intreserade så får vi se hur det slutar. Lite spännande faktiskt! Även att det hade känts liiite bättre ifall det dykt upp några månader senare eller att vi hunnit betala av lite på våra lån. Men men får vi chansen måste vi nog ta den, hus i toppskick för en billig summa växer ju liksom inte på träd & definitivt inte sådana som stämmer både Adam & José precis i smaken.

Nähä nu ska jag vila kudde en stund ihopp om att min man snart kliver innanför dörrren.
Natti natt

Fredag

Idag är det äntligen fredag! & den ska spenderas hemma hos Louise, Robban & Wilton tillsammans med alla Pixies killkompisar. :-) Jennie, Hugo & Pontus & Knatte, Camilla & Melker. Ett trevligt litet gäng ifrån föräldrargruppen. Det ska grillas & spelas kubb, blir garanterat en mkt trevlig kväll om Pixie mår bra efter sina sprutor förstås.

Igår möttes älsklingen och jag i stan för att samtala med prästen inför Pixans dop. En mkt trevlig präst så det blir garanterat kanon om nu lillfisan är på bra humör. Efter prästen blev det en macka på subway, mums mums. Sen bar det av mot den efterlängtade husvisningen i Påryd, guuud va fint huset va! Och oddsen stod än så länge på vår sida med bara 3 par på visningen, varav ett verkade inte så intresserade. Men tyvärr va det andra paret, en gammal pojkvän till mig & hans familj sjukligt intresserade då hon jobbade i Påryd & de hade letat hus just där i 1 års tid, kändes lite som loppet va kört för vår del! :-( Får väl se idag hur det slutar.
Efter visningen åkte vi hem, båda kanonsura & jag började sy på Pixans klänning. Den blir nog väldans fin faktiskt om jag får till den som jag vill! Pixan va en riktig liten busfis igår & härjade som tusan med sitt nya torn från ikea sen fick hon smaka lite glass av farfar & det va gooott!!













Vi har det bra här i värmen...

...tack vare poolen och takfläkten! Har haft dåligt med tid för bloggen, fullt upp med planering och fix inför dopet! Men börjar likna något, är bara klänningen som ska sys och så måste jag ta tag i baket me. Dopklänningen är tillklippt ska bara sys ihop, sen väntar jag på tyg till en liten cerise tyllkjol som lilla sessan ska ha efter sen på "festen" Vitt linne och en fantastisk liten volang tyllkjol ska jag försöka skapa! Det går nog bra, är mer orolig för klänningen. Hoppas att den blir lagom denna gång! Idag blir det möte hos prästen sen ska vi titta på ett fruktansvärt fint hus. Har glott på två som sett fina ut men som sedan visade sig vara ruskigt fula, trånga och med rötna källare! Nu ska vi snart upp och äta frukost jag och min lille blarrfis! Imorgon ska hon på 5-månaders koll och få 2 sprutor stackaren! Undra hur stor hon är?va såå länge sen vi va där. Och då vägde hon 6 kg och va 62 cm lång om jag inte minns fel! Nu borde hon väga typ 7 kg minst så som hon äter mitt lilla troll! Nähä nu är det grötdags! Tjingeling

Händelserik helg

Helgen har bjudit på en hel del äventyr! I fredags va det sommarfest eller "afterwork" på jobbet som de kallade det, god mat, mkt alkoholhaltiga drycker, trevligt umgänge & bra underhållning! En trevlig fredag helt enkelt. Lördagen spenderades tillsammans med bror, Mika, pappa & Britt. Vi grillade otroligt god mat & badade & hade trevligt. Spelade lite kort me. På söndagen vaknade vi tidigt & började storstäda mammut & papputs hus, hela dagen höll vi på & dona men gud så fint det blev! Som belöning efter städning i olidlig värme åkte vi iväg på bio "eclipse" & gud va bra den var! Sen blev det välbehövlig sömn. Idag sov vi länge på morgonen sen har vi bara tagit det lugnt. Lillfis har badat.

























Vår lilla badbusa!


Bad & stek

Nu när solen har lyst över Ljungbyholm har vi passat på att steka & bada i poolen! Hur skönt som helst. Planering inför dop, semester & utlandsvistelse har också stått på schemat. Idag har jag & lillskrutt varit en sväng på stan, och spanat lite & lämnat in linser för färgning. Imorgon är det företagsfest & vi ska för första gången lämna bort fisan en längre stund till farmor & farfar, hoppas att det går bra. LilleP har blivit en riktigt stor tjej & lärt sig att vända ifrån rygg till mage & hon fullkomligt älskar att bada!
















så här kan det se ut när lilleP har vänt från rygg till mage & precis nyss käkat. Spy i hela ansiktet, men lika glad är hon för det lilla busan!

RSS 2.0