Midsommarstoj

Midsommarafton spenderades som sagt hemma i vårt nya boende tillsammans med en hop människor. Vi åt & lekte & lekte & åt & badade och åt. Mkt mat denna fredag, det va sill & potäter eller köttbullar för de som inte äter sill, sen va det grillat med pastagoja, potatissallad och diverse såser & sallad sen va det 2 olika sorters tårtor. 10 kg fetare & midsommar 2010 avklarad. Under kvällen avnjöts även ett par mojitos & några strawberry daiquiris mums mums. Lekarna bestod av kasta spö i en låda, påsleken, drickakrämilångtsugrörleken, stövelkastning, fotbollsgrejs mm. Himla kul faktiskt om man inte delat lag med ett fyllo! ;-)




Lite mys innan folket anlände





Kvällens isärklass hetaste strumpor




Hela kompaniet




Lillfisan & farfar




fiskekunskaperna




jag & Karro




brorsan "Zlatan" Palmqvist




Hela gänget




Adam kubbet kubbsson




José




koncentration




Chadam "Zlatan" Drevfors

Ljunbyholm vår framtid...

...för ett tag. Nu är vi installerade och klara här i våra tre rum i ljungbyholm! Känns faktiskt bra. Och kommer väl kännas helt underbart när vi så småningom ser att lånen börjar försvinna mer och mer. Huset vi tittade på i söndags va ett stort projekt, fast vi va intresserade till rätt pris. Det gick att riva lite väggar och greja lite så vi skulle kunna få en planlösning vi trivdes med. Men igår va budet redan uppe på 800 tusen och det hade vi bestämt va vårt tak. Och med 5 olika i budgivningen förutom oss tror jag inte det stannar på 800. Vi ansåg att det va för mkt pengar för ett tegelskal med stor igenvuxen trädgård. Jämför man med det jag hade innan så va utgångspriset 525 tusen och vi fick det för 650 tusen kronor och det huset va i betydligt mkt bättre skick både på in och utsida. Trots att vi gjorde om precis allt så va det i stort sett bara ytlig renovering, vi behövde inte gräva i väggar och golv med rör och doningar som man behövde på detta och det känns ju så klart lite lurigt. Men nu lägger vi detta bakom oss och ser fram emot nästa objekt! :) För ett objekt och ett projekt det kommer det att bli. Och för vår del spelar det nog ingen roll om det är ifrån -50, -60, -70, -80 eller -90 tal, vi kommer inte vara nöjda med hur det ser ut ändå. Så då kan vi helt enkelt bara försöka hitta rätt läge med ett hyfsat skal på. Nybyggnation är vi nog inte heller så intresserade av, det är så standard och ihåligt till alldeles för mkt pengar. Vi stannar väl här i ljungbyholm och väntar på att rucklet med stort R ska dyka upp. Idag ska vi fortsätta städandet i lägenheten på underbara varsvsholmen, sen blir det en runda på stan ihopp om att finna lite fina saker inför morgondagen. Midsommar kommer att firas här ute i Ljungbyholm tillsammans med en hel hög människor, jag, Adam, pixie, Robban, mika, farmut, farfut, Karro, Momo, Bosse, Anita, Madde * 2 och Andreas. 14 st tror jag det blir, ett stort gallej. Men det blir nog trevligt!

Mkt att stå i

Packar för fullt om dagarna, för till helgen bär det av mot Ljungbyholm! Sen får vi se vad det bär av härnäst, ska kika på ett riktigt renoveringsobjekt på söndag! Får se hur det ser ut irl så att säga. Men enligt bilderna har det iaf potensial, hm stavas det så?! Jaa iaf huset ligger helt igenvuxet i Lindsdal. Går det att riva lite väggar och göra som vi har tänkt oss är det helt klart intressant! Frågan är nog bara om vi orkar? Eller rättare sagt om jag orkar, jag är den mest drivande i vårt förhållande kan man väl kanske säga. Och det är jag lite rädd för me, att det mesta ansvaret hamnar på mig! Aja vi får se på söndag!! När jag inte har packat om dagarna har jag sytt Pixies klänning som hon ska ha efter att hon haft dopklänningen på sig på dopet och idag blev den klar, fast då visade det sig såklart att Pixie är för stor och klänningen för liten! Typiskt den som blev så himla bra och jag som beställde mönster i strl 74!! Nu är det bara att börja om från början igen med en större variant och hoppas att jag kan glädja ngn med den mindre! Nähä nu börjar det väl nästan bli dags för sömn för min del me, resten av familjen sover redan som stockar! Natti natti

Lilla älsklingen & jag



































Myshelg

Lördagen fick jag och lillplutt njuta av ensamma då den älskade pappan låg hemma med huvudet under kudden & hade världens huvudvärk sen kvällen innan! & det kan jag förstå så onykter som han va när han trillade in straxt efter 03 hemkommen i polisbil. Det är min man det! Jag och lilleP roade oss med lite shoppong på modehuset, hon behöver sommarkläder. Och det fick hon. När vi sedan uträttat alla ärenden & kom hem låg han fortfarande och sov. Men då va klockan halv 4 & jag tvingade upp honom för nu ville jag grilla & mysa. & så blev det, vi åt kött, grönsaksspett, potatis & vitlökssås till det drack jag cider & älsklingen cola. Haha. En mkt trevlig kväll & lilleP sov sig igenom både maten & filmmyset så vi fick ägna oss åt varandra lite på egen hand, det va välbehövligt & mysigt!

Söndagen började relativt tidigt, tror vi alla va uppe runt 10-tiden. På dagens schema stod målning av båten högst upp & så blev det! Blev faktiskt jättebra. Fint väder, glass & mys vid pooling blev belöningen efter mkt slit. Lilleplutt firade med ngr skedar potatis & palsternackapuré. Inte är hon stormförtjust direkt, men det måste ju börjas i någon ände. Invigning av stolen hos farmor & farfar blev det iaf.
















handen är godare än potatis & palsternacka!

Lekdejt och supermys med Louise

Nu är vi nyss hemkomna efter en heldag tillsammans med Louise och Wilton. Och vi har hunnit med sååå mkt denna dag. Morgonen inleddes med en sväng på intersport i jakt på en ny bikini och jag fann den jag har spanat in ett tag, turkos och brunrandig. Sen bar det av mot systemet för inhandling av vitt vin till maten. Efter härj och packning av diverse prylar åkte vi hem till Louise och Wilton. Vi lyckades packa in oss med två vagnar och barn och filtar och grejer i vår bil för att sedan åka ut mot paintballbanan i smedby där papporna befann sig. Njut en stund där i solen och bland myggen och tittade på när de plågade varandra. Efter det va det matdags och vi åkte hem igen om maten små fisarna innan vi själva fick njuta av en laxpanna med lök och champinjoner och till det pasta och ett glas vitt! Sen bestämde vi oss för en promenad med vagnarna bort mot jobbet för att se hur papporna hade det. Burrr va kallt det va på hemvägen. Väl hemma blev det kladdkaka, grädde och cider och halvgloendes på castaway. En mkt trevlig kväll med mkt prat och skratt om bebisar, kläder, smakportioner, sömn mm! Nu ligger vi här hemma i sängen och väntar på en antagligen ganska full och odräglig man! Men huu vad jag saknar honom iallafall!

Fredag

Idag är det fredag och jag och Pix får klara oss hela dagen utan pappa, hur ska vi lyckas med detta?! Jo, vi ska spendera dagen tillsammans med Louise och Wilton. Vi ska äta lax i någon pastasås och någon mumsig efterrät. Hoppas att dagen går fort så jag får mysa med min älskling snart igen! Imorgon bär det av mot Ljungbyholm en snabbis på förmiddagen för att måla båten, sen ska vi mysa på balkongen med grill och lite vin. Ska bli helt underbart! Va länge sen vi planerade och åt gott bara vi 2. Nähä nu får vi väl vila en stund till jag och fis så vi orkar med dagen!

Torsdag och extremt tidig morgon...

...vaknar som vanligt när Love åker till jobbet, idag är det till råga på ljust och varmt också och jag lyckades inte somna om! Men måste nog minsann göra ett försök till sen, annars orkar jag nog inte denna dag. Idag står nog packning på schemat, flytt kan ske i stort sett när som helst eftersom den nya hyresgästen ville flytta in foooort. Men det är bara positivt för vår del tycker jag, då går tiden fortare och vi kommer till egen lgh/hus fortare! :) Paus, fis är hungrig! Nu när jag gick upp för att värma mat såg jag att det är total vindstilla och stralende sonnenshine! Undra om det kan bli lite solning av i dag då? Har nog faktiskt inte så mkt på schemat idag! Vila i solen behöver nog både jag och mitt lilla mini monster! :) hon håller nog på att få tänder så hon morrar som ett litet monster om kvällarna och äter på allt hon kommer över. Dreglet rinner och kläderna blir superblöta! Försökte igår med hennes bitfot man lägger i kylen, och det blev faktiskt bättre. Stackars adam kom aldrig till ro igår i hennes morrande, han är väl supertrött när han kommer hem idag! Ikväll blir det iaf fotboll! Undra om ngr andra mammor ska me och titta på papporna? Vi får väl se jag och lillfis, för vi missar då iaf ingen match! :) Imorgon är det företagsfest och paintball för deras del, och jag och Pix ska träffa Louise och Wilton. Det ska bli mysigt och skönt att inte vara ensam, det får jag minsann nog av om dagarna! Nähä nu somnade lillplutten om igen, är nog bäst att jag me passar på!

RSS 2.0