Barn är tokiga

I lördags lovade jag Marias tokiga dotter att jag & Adam skulle vara barnvakt åt henne & att hon skulle få sova över hos oss. Ingen va ju gladare än både Adam & Evelina, som tjatat hela dagen på Maria att vi skulle komma & hämta henne. Stackars Maria som fick stå ut med tjatet länge eftersom vi anlände till Ugglerum rätt sent. Evelina ringde till & med & frågade vart vi tagit vägen. Överlycklig i telefon när vi lovade henne att äta på Donalds som hon säger. Hungriga som aldrig förr äter vi lite hamburgare & leker med dinosaurien som Evelina fick. Ivrig som få har barnet lite svårt för att äta när hon vet att Adam är lekarnas lekare & lika ivrig han över att få busa i kuddarna på Donalds. Dock är väl att tillägga att Evelina är 4 år & full av bus & Adam 21 & inte lika fit. Hehe, efter mkt bus va Adam genomsvett & helt slut & Evelina ville aldrig sluta busa!




Adam hjälper lilla token att klättra högst upp på väggen.




Evelina smidig som en katt...




...En Adut som inte är lika smidig!




Kul hade de iaf tokstollarna!




 

Wiie va det busas!




Ronald är en snäll gubbe.


Trots minusgrader & mörker skulle rutschkanan provåkas av alla.




Busfröet först såklart.




Sen va det min tur, lyckligare än någonsin sa Adut.




Tuffingarna tillsammans i kanan.


Efter en bra stund i kölden åkte vi hem till Adut för mys & godis i soffan till Lotta på bråkmakargatan. Då säger plötsligt Evelina att alla ska sova, klockan är inte alls speciellt mkt & vi är ju inte så svåra. Klär på oss pyjamas & borstar tänderna & kryper till kojs. En klarvaken Evelina säger efter en stund att hon inte kan sova för att hon fått en sten i ögat. Hmm, tänker jag då, vad gör vi åt detta? Frågar henne om hon vill hem till mamma, men det vill hon inte! Släpar ut henne, täcken & kuddar i soffan & fortsätter gloendet på Lotta. Då gnäller hon igen över sten & säger:- men vad kan vi göra? Sen knycker hon en godisbit & säger att den kanske försvinner då. Men icke. Sen berättar hon en hel historia om denna sten, att sitter den där uppe i ögat så går den inte att få bort, bara med en tandpetare & det är farligt. Försöker förklara för henne att det nog blir bättre om hon sover & att vi måste sova eftersom vi lovat henne att åka till simhallen dagen efter. Gör ett nytt försök & kryper ner i sängen allihop till & med Alice. Men det funkar inte nu heller & hon vill hem till mamma. Ringer Maria & de pratar en stund, sen verkar det bli bättre & barnet är jättepiggt & vill rida på Adams "asslar"
 



Trött som han är rusar han runt en stund med henne på "asslarna" innan de störtar i säng, Adam ont i asslarna & blir lovad massage.





Sen kommer hon plötsligt på att hon ska göra Adam snygg i håret.




Efter enmassa hårspänner & grejer säger hon:- Åhh, Adan vilken snygging du är! Hon säger Adan till han!


Vid det här laget är Adam & jag helt slut & vill bara sova, men lilla barnet är fortfarande full av energi & vill ha ännu mer sysselsättning. Då kommer jag på den geniala idén att vi kan rita. Pallrar oss ut i köket & börjar rita.




Trots att klockan är väldigt sent är det ändå full koncentration.




Efter ritandet & lite prat med Maria om hur vi ska få henne att sova överhuvudtaget flyttar vi in till Tv:n & soffan igen. Ett tips från mamma Maria va då att sätta på en "vuxenfilm" något sm inte intresserar Evelina. Detta funkade & hon somnade nästan direkt i soffan. Då kröp jag också till kojs tröttare än tröttast. Men Adam fastnade i filmen "vänner för livet" & glodde klart på denna.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0